1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Maija Silova: Te amo, Madrid!* (I daļa)

 

Pasākuma prestižu vēl jo vairāk pastiprina Spānijas valdības atbalsts un modes attīstības programma kā viena no politiskajām prioritātēm. Bet kultūras pasākumu hallē Ifema, kur norisinājās skates, varēja satikt pasaulslavenu žurnālu pārstāvjus un reklāmas stendus, tostarp Vogue, Woman, GQ, Glamour, Marie Claire un, protams, Cosmopolitan! Nokļūstot šādā modes notikumu virpulī, ir neiespējami nepadalīties ar šo dzīves svinēšanu ar jums, dārgās lasītājas.

Krāsu dopings dzīves baudījumam (Agate Ruīza de la Prada)

Agate Ruīza de la Prada pieder pie to modes mākslinieku plejādes, kuri spēj saviļņot skatītājus ar savu dzīvesprieku un krāsu eksploziju, radot sajūtu, ka uz podiuma ir nolaidusies varavīksne – tik tikko pēc lietus apspīdēts brīnums. Stilizēti, ekstra apjomīgi "lukturīši", kuru forma lieliski un ekscentriski iederas gan svārku, gan kleitu izstrādājumos. Organza, zīds un lins, paradoksāli, bet perfekti "rotaļājas" ar spīguļu un bumbuļu aplikācijām un daudzdimensiju auduma izkārtojumiem un ielocēm vienā ansamblī.

ps10agatharuizdelaprada_007_645

ps10agatharuizdelaprada_019_645

Dažbrīd Ruīzas de la Pradas māklas darbi atgādina matu lakas reklāmas kredo – apjoms, krāsas izteiksmīgums un komforts. Liekas neiespējami, bet modes māksliniece apgalvo, ka dzīvi redz tikai košās krāsās, ka nedrīkst zaudēt ne dienu, lai šo spilgto toņu paleti neizmantotu savā garderobē. Ne velti dizainere ir guvusi atzinību Itālijā, Francijā, Amerikā, Krievijā un Japānā, kur viņas skates tiek gaidītas ar lielāko nepacietību un entuziasmu, kļūstot par starptautisku modes nedēļu top – hītu. Ja Lielbritānijai ir Viviena Vestvuda, tad spāņi var lepoties ar savu modes dumpinieci Agati Ruīzu de la Pradu.

Kolekcijas atslēgas vārdi: Laimīga sieviete, kura pati sev organizē dzīves baudījumu un negaida pasakas – viņa pati tās rada un gūst neizsmeļamu prieku un enerģiju no šī procesa.

ps10agatharuizdelaprada_028_645

ps10agatharuizdelaprada_025_645 

Viens, divi, trīs – nāc man līdz…! (Andres Sarda)

Tuvojoties vakaram un pamazām aizmirstot dienas rūpes, galvā nāk nešpetnas domas, kas liek sarosīties taureņiem tavā vēderā. Andres Sarda zina par mums meitenēm visu – to cik ļoti mums patīk būt apjūsmotām, mīlētām un kārotām. Tādēļ dizaineris piedāvā kļūt par sava puiša supermeiteni, kura spēj pārsteigt ar provokatīvu, kārdinošu, bet ļoti gaumīgu apakšveļu. Romantiski zeķturi, tīkliņzeķes, asimetriskas korsetes un bezgalīgas pūkas, spalvas un kažokādas. Zinātnieki jau sen ir pierādījuši vīriešu taktilo (jeb pieskārienu) atkarību no šāda veida maigajiem pieskārieniem. Tādēļ jau vien ieraugot kādu no šiem patīkami kairinošiem aksesuāriem, liks pārskriet trīsām pār viņa ķermeni.

ps10andtressarda_018_645

Dizaineris apvieno apakšveļas tendencēs gan ierasto buduāra šiku, gan pludmales eleganto vienkāršību un peldkostīmu dizainu.

Kolekcijas atslēgas vārds: Tiec vaļā no stereotipiem, ka vīriešiem patīk tikai push-up krūšturi! Patiesībā, guļamistabā viņi labprāt vēlas redzēt elestīga auduma apakšveļu, kas liek nojaust par tavām patiesajām ķermeņa aprisēm. Un nav svarīgi, vai tev ir A vai D izmērs. Toties dodoties ar tevi vakariņās pie draugiem, viņam nebūs nekas pret tavu wonder-bra.

ps10andtressarda_008_645

ps10andtressarda_013_645

ps10andtressarda_014_645 

Sievietes vara ir sievietes varā (Elio Berhanyer)

Spānijas modes grands Elio Beranjers, kurš pērn ir nosvinējis savu 80 gadu jubileju, nebūt nav ieslīdzis stagnācijā. Tieši pretēji, Madrides Modes Nedēļas pavasara-vasaras kolekcijā 2011 ir pierādījis savu talantu būt modernam un garā jaunam. Ko gan vērta ir pase ar tās muļķīgajiem skaitļiem, ja tu spēj piesaistīt stilīgāko zvaigžņu uzmanību un piedāvāt viņiem svaigas idejas, klasisko piegriezumu papildinot ar sezonas trendiem – pludinātiem printiem, kreklveida kleitām ar šaurām jostām, kleitām ar romantiskajiem vintāžas zirnīšiem, tillu, tafta audumu, mežģīnēm un tamborējumiem detaļās. Un, protams, neaizmirstot par dažādiem lakatiņiem, jo kā gan var zināt, kurā brīdī Tevi gaida brauciens retromobīlī – kabrioletā, gluži kā vecajā, labajā melnbaltajā kino.

ps10elioberhanyer_009_645

Elio Beranjers savas vairāk kā 50 gadus ilgās karjeras laikā ir spējis iekarot cieņu un mīlestību gan šovbiznesa slavenību aprindās, gan gūstot sava darba augstāko novērtējumu – modelēt apģērbu Spānijas karaliskajai ģimenei, aristokrātiem un politiskajai elitei.

Kolekcijas atslēgas vārds: Klasika ir meitenes labākā draudzene! Tā izceļ viņas sievišķību, koķetumu un grāciju, un tas viss tik ļoti patīk gudriem un apķērīgiem puišiem. Īsts vīrietis nekad negribēs sev blakus uniseksa cilvēka modeli, bet gan patiesi juteklīgu un ar labu gaumi apveltītu sievieti.

ps10elioberhanyer_003_645

ps10elioberhanyer_012_645

ps10elioberhanyer_008_645

Virtuālais ceļojums fotozibšņu gaismā

Kad par modi ir runāts daudz un dikti, neliels pārsteigums jums, dārgās! Kopā ar jums arī es vēlreiz gribu atcerēties piedzīvojumu ar nosaukumu Cibeles Madrid Fashion Week! Skatāmies fotogrāfijas un iedvesmojamies!

maija_silova_2_430 Rafael Verano un Elena Valera – ģenerālie organizatori un koordinatori Cibeles Madrid Fashion Week. Viņi nekad neguļ, jo vienmēr strādā 24/7

maija_silova_3_430
Modes Nedēļas laikā man bija lieliska iespēja sadarboties ar slaveno FTV kanālu un nofilmēt aizraujošu materiālu. (Intervēju Paulo Ribeiro – FTV direktoru Spānijas un Portugāles reģionā)

maija_silova_4_565

Madridē mani notvēra viņu populārais raidījums "stila policija"

maija_silova_596

Atpūtas istabā, ko dēvē par Kissing Room- jo šeit visi tiekas, bauda kokteiļus un dalās iespaidos.

maija_silova_5_430

Intervēju spāņu modes grandu Roberto Verino un Leonoru Perezu Pitu  – CMFW direktori 

* – (Madride, es Tevi mīlu!)

Turpinājums Maijas Silovas rakstam – jau pavisam drīz!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.