4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Ielumodes.lv blogere: “Stila pērles ir mums visapkārt!”

 

"Katra (liel)pilsēta ir pelnījusi savu ielu modes blogu. Rīgai sen jau bija laiks!", stāsta Zelta Zivtiņas Jana, kas savu modes ceļvedi internetā sāka veidot 2009.gada rudenī, lai uzsvērtu, ka mode un iedvesma sastopama ne tikai modes namos un dizaineru veikalos, bet arī tepat, uz ielas. "Man ir liels prieks, ka ielumode.lv tikko piedzīvojusi attīstību kā vizuālā, tā arī funkcionālā ziņā – visiem Ielumode.lv apmeklētājiem tagad ir iespēja ne tikai apskatīt unikālas bildes, iepazīties ar mūsu galvaspilsētas ielās satikto cilvēku stilu un lasīt viņu aprakstus, bet arī piedalīties konkursos un tikt pie jaunām stila lietiņām savas garderobes papildināšanai. Pavisam drīz brauksim arī uz citām Latvijas pilsētām."

ielumode_jauna_lapajpg_430

Ikkatram ir vērtīgi turēt acis vaļā un slepus pētīt garāmgājējus. ZZ Jana uzskata: "Sekot ielu modei ir būtiski divu iemeslu dēļ: pirmkārt, ja gribi zināt ielu modes tendences, aktualitātes un neatpalikt no modes, otrkārt, ja vēlies izskatīties pavisam atšķirīgi no pārējiem. Stila pērles ir mums visapkārt!"

Attiecībā uz to, kā norisinās pērļu "medīšana", bloga autore nosmej: "Mēs ar fotogrāfu tiekamies punktā X – bieži tas ir pie kafejnīcas "Pērle". Dodamies klaiņot, pa ceļam apspriežot dzīvi un, protams, intensīvi grozot galvas potenciālā medījuma meklējumos. Dažkārt esmu izdomājusi maršrutus, bet citreiz mēs vienkārši pastaigājamies. Šad tad mēs pārvietojamies skriešus – ir gadījies šķērsot luksoforu pie sarkanā, lai nepalaistu garām kādu saistošu personu."

cosmo03_665

Par modes tendencēm šajā visnotaļ nenosakāmajā gadalaikā, blogere min: "Rīdzinieks šoziem valkā mēteli melnā, pelēkā un varbūt nedaudz arī brūnā krāsā, arī kažokādas, gan dabiskās (ap un par tām izraisot karstas diskusijas blogā), gan mākslīgās, no vecvecākiem mantotās ausaines un omes adītos dūraiņus, kā arī zābakus-visurgājējus, visbiežāk ar sāls rotājumu. Senas brošas, kaut kas paštaisīts, kaut ko aizlienēts no draudzenes kombinācijā ar pirktu "zarās" un "hā-un-emos". Bet ko tur daudz – pārliecinies iejot www.ielumode.lv !"

jana_644_01

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsSapnis
Nākamais rakstsNedēļas jautājums – vai tu sevi mīli?