4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Prezentēs jauno modes mākslinieku tērpu kolekcijas

 

5. jūnijā norisināsies viens no Latvijas modes dzīves gaidītākajiem notikumiem – ikgadējā Latvijas Mākslas akadēmijas Modes mākslas apakšnozares studentu modes skate “Plūdi”, kas pasākuma viesus pārsteigs ne vien ar tās oriģinālo scenogrāfisko koncepciju, bet arī ar neordināru norises vietu.

Gaidāmā modes skate no jau ierastajām LMA telpām šogad pārcelsies uz Rīgas vēsturisko centru – Sv. Pētera baznīcu -, kas Latvijas mērogā ir vēl nebijis notikums.
Modes skates scenogrāfijas, kā arī vizuālās ilustrācijas autors ir scenogrāfijas nodaļas 4.kursa students Einārs Timma, kurš atklāj, ka šim vērienīgajam pasākumam izvēlētais nosaukums “Plūdi” simbolizē atbrīvoto enerģiju, kas nojauc robežas, maina nosacījumus un rada svaigu ainavu. Jaunie modes dizaineri, savukārt, ir šīs plūdu atbrīvotās enerģijas daļa, kas izlaužas un pārveido esošo situāciju, atbrīvojot ceļu jaunajam un citādajam. Kā modes skates ievaddaļas centrālais elements tiek solīts kāds pārsteigums, kas būs nevainojams papildinājums iespaidīgajai Sv. Pētera baznīcas arhitektūrai.
Modes skate “Plūdi” norisināsies š. g. 5. jūnijā Sv. Pētera baznīcā, Rīgā, Skārņu ielā 19. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.