15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

H&M dizaina balvu saņēmis Ksimons Lī

 

Ksimons Lī — 24 gadus vecs Ņujorkas Pārsonas Dizaina skolas absolvents ir pirmais vīriešu apģērbu dizainers, kurš saņēmis H&M dizaina balvu. Modes skatē, kas norisinājās Stokholmas Modes Nedēļas ietvaros, viņš iepazīstināja ar savu balvu ieguvušo kolekciju.

„Ksimona kolekcija piesaistīja žūrijas uzmanību ar mūsdienīgu, tomēr poētisku nosakaņu un spēcīgu auduma izjūtu, kā arī pārsteidzoši nopietnu attieksmi pret detaļām,” stāsta H&M dizaina un jaunās attīstības vadītāja Anna Sofija Johansone.

„Manuprāt, viņš ir ārkārtīgi meistarīgs dizainers. Viņš atbilda visiem kritērijiem — viņa meklējumi ir ļoti interesanti, audumu apstrāde ir patiesi pilnīga, un viņa dizains ir labs,” teic Marc by Marc Jacobs dizaina direktore un žūrijas locekle Luella Bārtlija.

Ksimonu, kurš ir dzimis Honkongā, bet tagad dzīvo Ņujorkā, Londonā balvai izraudzījās starptautiska žūrija. Viņa inovatīvā kolekcija ietver organisku un sintētisku struktūru auduma slāņus, tostarp arī tādus materiālus kā plastmasa un kartons, lai veidotu apjomīgas, augumam nepieguļošas tērpa formas. šie jaunie silueti joprojām ir iekļaujami apģērbu kategorijā, taču piešķir vīriešu apģērbiem jaunu piegriezumu un veidu. Galvenā ierosme bija dokumentālā filma „Ļeņingradas bērni”, kā arī Ksimona ceļojums uz Krieviju, lai personiski gūtu iedvesmu kolekcijas tēmai.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.