2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Helen Chaude atsāk darbību pie pašas radītā apģērbu zīmola

 

Rudens mēneši modes pasaulē, kā zināms, ir dažādiem spilgtiem notikumiem piesātināts laiks, un arī pašmāju modes māksliniecei Helēnai Chaude tas ir iesācies ar ilgi gaidītām pārmaiņām – dizainere atkal sākusi darboties kā neatkarīga māksliniece, jau desmito gadu priecējot sava talanta cienītājas. Vairāk nekā pus gadu Rīgā darbojas arī Helēnas jaunā dizaina studija-ateljē ar nosaukumu HELEN CHAUDE, kurā ikviena kliente ir allaž laipni gaidīta īstenot savu sapni par tieši viņai radītu liktenīgās sievietes tērpu. 

“Iepriekšējā 25 gadu pieredze man ir ne tikai devusi stingru pamatu amata prasmju ziņā, bet arī ļāvusi iekarot stabilas pozīcijas savā profesijā. Man atlika vienīgi papildināt komerciālās prasmes, ko ar panākumiem apguvu projektā FRHC. Ne ar ko nesalīdzināmā brīvības, pašvērtības, meistarības un ticības sajūta atver un iedvesmo mani gan kā sievieti, gan mākslinieci. Tas ir patiesi spēcīgi – izdomāt, pārvērst realitātē un piedāvāt citiem sevis radīto. Un labā ziņa ir tāda, ka tas viss ir īstenojams!” pozitīvajās pārdomās dalās Helēna Chaude. 

Modes māksliniece atzīst, ka viņas darba slēptā puse patiesībā ir vēl aizraujošāka – ļoti viegli, nepiespiesti un ar mīlestību mācīt savām klientēm, kā strādāt ar krāsām, formām un faktūrām, daloties nu jau divas desmitgades ilgajā pieredzē un uzņemoties atbildību par savu komandu – šī, viņaspārt, ir galvenā misija ne tikai kā māksliniecei, bet arī kā cilvēkam. Helēna bauda katru mirkli, katru tikšanos un arī katras grūtības, un tieši šajā jaunajā darbības posmā viņai radās vēlme īstenot jau iepriekš loloto ideju par jauno 2016. gada pavasara/vasaras kolekciju.

Kolekcijas apģērbus raksturo gada siltajiem mēnešiem raksturīgi koši un saulaini krāsu toņi – dzeltenais un oranžais apvienojumā ar nedaudz agresīvo melnas krokodilādas faktūru, radot īstu Baltijas eksotiku. Tomēr galvenā kolekcijas tēma izpaužas zīdā ar zīmola HELEN CHAUDE raksturīgo apdruku – paradīzes putnu. Arī šajā kolekcijā izmantoti tikai dabīgi, luksusa kategorijas audumi, kas ikvienu bikškostīmu, kleitu, jaku, blūzi, vesti, mēteli un svārkus padara par ko vairāk nekā tikai apģerba gabalu. Būtisks kolekcijas papildinājums šosezon ir arī oriģinālie dizaineru apavi, ko piedāvā zīmols DEL GARDI. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.