4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Moderna kolekcija no ilgtspējīgiem materiāliem ar vēstures šarmu

 

2016. gada Conscious Exclusive kolekcija viegli apvieno vēstures dvesmu ar laikmetīgumu. Kolekcija tiek atklāta vienlaikus ar izstādi Fashion Forward — 300 years of Fashion (Sekojot modei — 300 modes gadi) Musée des Arts Décoratifs (Dekoratīvās mākslas muzejā) un ir veltījums kolekcijai, kuras galvenais motīvs ir mākslinieciska un izsmalcināta elegance.

H&M dizaina komanda izpētīja muzeja modes arhīvus, lai izvēlētos svarīgākos no pēdējo trīs gadsimtu augstās modes tērpiem. Rezultāts ir mūsdienīga un mākslinieciska kolekcija, kas ir progresīva, ilgtspējīga un patiesi unikāla. Sākot ar 7. aprīli šī kolekcija būs pieejama aptuveni 180 veikalos visā pasaulē, kā arī tiešsaistē. „Izmantojot inovatīvus ilgtspējīgus materiālus un greznus rotājumus, kolekcija atspoguļo dažādus motīvus, formas un faktūras, un to papildina īpaši dekoratīvi aksesuāri un Art Deco stila iedvesmotas rotaslietas,” stāsta H&M radošā konsultante Anna Sofija Johansone.

Brīvi krītošajām kleitām, mākslinieciskajiem kaftāniem un formīgajiem svārkiem ir raksturīgs plūstošs un vienkāršs siluets. Apdrukas piešķir pārsteiguma efektu, un kleitas pārtop trompe l’oeil (optisku ilūziju) gleznām vai skulptūrām līdzīgos meistardarbos. Garajai balles kleitai ir dziļš kakla izgriezums un marmora raksts, bet kleitu ar plūstošo siluetu rotā Botičelli gleznas fragments „Trīs dievietes”. Īsajām kleitām un brīvā krituma blūzēm raksturīga atturīga izsmalcinātība, veidojot enerģētisku un eklektisku saikni starp tagadni un pagātni.

„Viens no maniem mīļākajiem kolekcijas tērpiem ir asimetriskā minikleita, kuras iedvesmas avots bija Gistava Moro glezna. Esmu sajūsmā par to, kā ir apvienots videi draudzīgs, ilgtspējīgs audums un senas gleznas motīvs. Ir lieliski redzēt ilgtspējīgus apģērbus, kas ir piemēroti arī iznācienam uz sarkanā paklāja,” stāsta kampaņas pārstāve Džūlija Restuāna-Ruatfelde.

Kolekcijā izmantots organiskais zīds, kaņepes, pārstrādāts lins un Tencel® audumi, kā arī jauni, inovatīvi materiāli, piemēram, pērlītes, kas izgatavotas no pārstrādāta stikla, un Denimite — no pārstrādāta džinsu auduma izgatavots materiāls, turklāt H&M ir pirmais modes uzņēmums, kas to izmanto.

H&M būs ekskluzīvs sponsors gaidāmajai izstādei Fashion Forward — 300 years of Fashion Dekoratīvās mākslas muzejā. Izstādes galvenā kuratore ir Pamela Golbēna.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.