7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Festivālu stila iedvesma – Positivus dīvas

 

Vasaras spilgtākais notikums – jau nākamnedēļ! Positivus 2016 festivāla programmā redzēsim un dzirdēsim daudzu izcilu mākslinieku priekšnesumus. Viņu vidū būs vairākas spilgtas mūzikas dīvas – dažādas un daudzveidīgas, taču katra no viņām izceļas ar īpašu stilu. Plānojot savus festivāla tērpus, iedvesmojies no Positivus māksliniecēm!


Elija Goldinga

Goldinga ir viena no pieprasītākajām dziedātājām popmūzikas zvaigžņu vidū. Lielu lomu spēlē ne tikai viņas aktuālais repertuārs, bet arī īpatnējā, tikai Elijai raksturīgā balss ar īpaši emocionālu tembrālo dažādību un plašajām vokālajām iespējām. Viņas dziesmās saklausāmas gan indie un sintīpopa iezīmes, gan atspulgi no elektronikas un pat folktronikas. 

Uzstājoties Elija izvēlas crop topus, kas izceļ dziedātājas perfekto augumu, daudz rotaslietu un metāliskus audumus. Kontrastam vienmēr tiek pievienots kāds grunge elements – džinsa vai ādas jaka, augsti un masīvi papēži vai metāliski akcenti.

Grimes

Meitenīgi eņģeliskais kanādiešu dziedātājas Grimes jeb Klēras Elises Bučēras vokāls un eksperimentālās melodijas ir piesaistījušas mūzikas kritiķu uzmanību visā pasaulē un ne velti. Viņa saņēmusi vairākas nozīmīgas balvas, to skaitā Webby Award for Artist of the Year. Drosmīgas vokāla pasāžas, gaumīgs muzikāls kokteilis, kurā sajaucas elektronika, popmūzika, R&B un pat viduslaiku un baroka laikmeta mūzikas elementi. 

Grimes ir modes huligāne – viņai noteikumu nepastāv! Tāpat kā mūzikā, arī apģērbā viņa jauc dažādu dekāžu un šķietami nesavienojamu stilu iezīmes. Daudzi viņu dēvē par stila ikonu no citas planētas. Grimes eksperimentē ar audumu tekstūrām (fliteri, bārkstis, izteikti pūkaini audumi) un nereti iejūtas pat kādā lomu spēļu tēlā. 

Džosa Stouna

Dvēseliska un emocionāla populāro mūzikas žanru izpratne dziedātāju Džošu Stounu savulaik uzveda britu mūzikas topu virsotnē, un pelnīti deva viņai titulu “dekādes brīnumbērns”. Liegas melodijas, ekspresīva performance, kā arī iespaidīga vokālā tehnika Stounu padarīja par vienu no klausītākajām māksliniecēm Apvienotajā Karalistē. 

Džosa ir īsts mīlestības bērns, tieši tāpēc arī ikdienā viņa izvēlas hipiju un boho stila iezīmes. Puķaini audumi, zamšāda, maxi garuma kleitas un svārki, kā arī bārkstis ir Džosas stila kods, kas ir perfekti piemērots jebkuram vasaras festivālam. 

Elija Rovsela no Wolf Alice

Jauneklīgi enerģiskais alternatīvā roka kvartets Wolf Alice (UK) 2015.gadā pasaulē ir patiešām pamanīts. Wolf Alice gadījumā nevar runāt par klasisko rokmūziku, viņu repertuārs ir radies kā mīlestības bērns starp kantrī mūziku un grunge, un tālāk attīstījies, ņemot vērā shoegaze un indie mūžam nenovecojošās vērtības. Trauslums un ekspresīva vitalitāte – Wolf Alice ir rokmūzikas mūsdienīgākā izpausme, ko Positivus festivālā redzēsim uz galvenās skatuves.

Grupas soliste ir burvīgā Elija Rovsela. Dziedātāja ir atzinusi, ka viņas vājība ir 90. Gadu zīda kleitas, kas atgādina apakšveļu. Tieši šogad slip dress ir viena no karstākajām tendencēm, tāpēc tai noteikti jābūt tavā festivālu komplektā! Roka princeses tēlā tiek veiksmīgi kombinēti disko un grunge elementi. Tā kā Elija ļoti augstu vērtē komfortu, puszābaciņi būs labākā festivāla apavu izvēle.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.