1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Rudens modes stūrakmeņi

 

Ik sezonu līdz ar pārmaiņām dabā jaunas vēsmas ienāk arī garderobē. Kādām krāsām, fasoniem un materiāliem savā apģērbā uzmanību pievērst tieši šoruden, iesaka pašmāju zīmola “Ecattus” radītāja Evija Kalve.

Rudens modes stūrakmeņi
Viens no veidiem, kā šajā rudenī sevi akcentēt, ir izvēlēties sievišķīgas lietas, kas atsaucas uz 20. gadsimta 60. un 70. gadiem – kupli midi garuma svārki, bikses ar paplatinātiem galiem, izteiksmīgi bikškostīmi, akcentēta vidukļa līnija, rūtis, silti adījumi un labi pamanāmi aksesuāri. Kombinējot šim laikam raksturīgus apģērba elementus, izdosies trāpīt modes aktualitāšu desmitniekā.

Krāsa un faktūra – viena otru papildinoša
Evija atzīst, ka krāsu palete 2016. gada rudenī ir mierīga un neitrāla, kuru var paspilgtināt ar aktuālo leoparda rakstu, metālisko spīdumu vai strīpām. Jaunu skatījumu arī ieraudzījusi bordo krāsa un dažādas rūtis. “Īpaši drosmīgās šajā sezonā velk tumšus, ādas materiāla šortus kopā ar baltām zeķubiksēm,” saka zīmola radītāja un piebilst, ka vienaldzīgu skatienu tādam komplektam nebūs.

Materiāli un apģērbu kombinācijas
Līdz ar aukstāka laika iestāšanos, veikalu skatlogus arvien biežāk rotā tērpi no vilnas – gan rupja adījuma džemperi ar izteiksmīgām pīnēm, gan rūtaini svārki, gan silti mēteļi pasteļtoņu gammās. šajā sezonā jaunas vēsmas piedzīvojis arī samts. Tas aizvien vairāk tiek izmantots visā apģērbā, ne tikai detaļās. Savu stabilitāti nostiprinās arī zīda, ādas, kažokādas, mežģīņu un džinsa apģērbs.

Atstāj vietu nemainīgām lietām
“Ikviena mūsu radītā tērpa pamatā ir trīs vērtības, ko skaitu gluži kā mantru – lai tas top kā eksperiments, dod brīvību kustēties un liek justies skaisti. Lai arī cik ironiski tas nebūtu, šāds domu gājiens 2016. gada rudenī ir modē arī lielajos modes namos,” stāsta Evija. Viņasprāt, mēs katrs esam personība, tāpēc ne tikai šajā, bet arī jebkurā citā sezonā ir jāatklāj sava unikalitāte pasaulei, tendences atstājot kā papildinājumu.

Viens no veidiem, kā izcelt savu individualitāti, ir apģērbu vai aksesuārus radīt pašam. “Pašas šūti svārki, adīta šalle vai unikālas rokassprādzes būs kā punkts uz i, papildinot rudens tendenču iedvesmoto tēlu,” domās dalās zīmola radītāja. šādi savu talantu šobrīd izkopj Samsung iniciatīvas “Piepildi savus sapņus” uzvarētāja Elīna Grīnberga, kura kopā ar “Ecattus” dizainerēm veido zīmola jaunās kolekcijas tērpus. Iedvesmojoties no Rīgas rudens, Elīnas rokām jau ir tapusi kleita un somiņa.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.