4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Jaunajā Gadā esi zvaigzne!

 

Vai sieviete, kas, atverot skapi, zin pavisam noteikti, ko ģērbs šodien mugurā, maz pastāv? Gan jau, ka pastāv, taču tādu nav daudz. Sekojot lieliskas gaumes sludinātajām dogmām par to, kam tad sievietes garderobē jābūt bez ierunām, ar savu esošo garderobi lielākoties esam šā vai tā neapmierinātas. Cits stāsts – it-girls, kuru dzīslās, tā vien liekas, ka plūst lieliskas gaumes gēns, virtuozi žonglē ar apģērba gabaliem, kuriem tu, iespējams, paietu garām. šajā brīdī tu vēlies atgriezties veikalā un izpirkt teju visu.

Glance žilbst ar padomiem, kuri tad šoreiz ir gaidāmās sezonas must have un pie kādām kurpēm jāpieskaņo perlamutra pogas. Taču ieskatoties cenrādī – saproti, ka algas pietiks ja nu vienīgi šīm pašām pogām.

Es, kā jau vairākums sieviešu, dievinu skaistu apģērbu. Taču viens noteikums tika izprasts relatīvi nesen. Kvalitatīva soma un apavi – uz to rēķina taupīt aizliegts, savukārt kleitu pieļaujams iegādāties arī par daudz mazākām summām. Jo īpaši, ja runājam par izejamo kleitu. Pat ja vīrs nav miljonārs, gozēties vienā un tajā pašā kleitā visos svētkos sievietes lepnums neatļauj. Toties gaidīt ekskluzīvo veikalu izpārdošanas – nav karalienes cienīgi.

šoreiz uz demokrātiska sieviešu veikala piemēra mēs parādīsim, kā iespējams vienlaikus gan lieliski izskatīties, gan pasaudzēt maciņu.

Uzsvaru liekam uz kleitām, jo ar tām ir daudz ātrāk, vienkāršāk un ērtāk. Tik viena vienīga detaļa mulsina- lai garderobe būtu daudzveidīga, kleitām jābūt pēc iespējas vairāk.

Pirmais «izejamās kleitas» noteikums – nē lielajiem riteileriem. Visdrīzāk, ballītes laikā šā paša veikala kleita trāpīsies arī dažām citām. Nepatīkami. Labāk dodiet priekšroku nelieliem veikaliem. Mēs ieskatījāmies BERKONTI. Plašā sortimenta klāstā mūsu izvēle krita uz vienmēr aktuālajām kokteiļkleitām.

Otrs noteikums: pastudējiet dizaineru pamathītus un… uzreiz sakiet tiem ardievas. šāds apģērba gabals nenodzīvos ilgāk par sezonu. Trendi aiziet – stils paliek. Te nu ir būtisks individuālais redzējums. Zīmuļsvārki. Klasiska komplentāra kleita – labākā izvēle pārdomātam pirkumam. Kleita par 50 eiro? Neticat?

Aksesuāri ir svarīgāki par apģērbu – šis ir mūsu trešais noteikums. Zelta likums: uz apaviem, somām, siksnām un rotaslietam taupīt nedrīkst. Tas viss mūsu stilu arī veido. Bez kvalitatīvas somas un tai piemērotiem apaviem neiztikt. Kvalitatīvai jābūt arī bižutērijai un pulkstenim – nekādu lēto grabekļu. Apģērba kvalitāti bieži vien noteikt ir neiespējami, savukārt lētā bižutērija ir redzama ar neapbruņotu aci.

Ceturtais noteikums – kvalitāte, mēra sajūta un tīrība. Jūsu kleitai jābūt jaunai vai arī jāizskatās kā jaunai. Ja tā ir koša, nav vajadzības to pārkraut ar liekiem aksesuāriem.

Toties tradicionālo kostīmu atļauts atšķaidīt ar siksnu un klatčsomu. Vidēji plata josta kļūs par lielisku sabiedroto pagarinātai žāketei. Josta ir jāsasien tā, it kā būtu uzvilkta pēdējā mirklī, nevīžīgi noslēpjot galu uz sāna.

Meklējiet laiviņkurpes košos, klasiskos toņos vai miesaskrāsā. Nav būtiski, lai tās ir super ekskluzīvas. Tās ir vienlīdz lieliskas arī demokrātiskiem zīmoliem.

Eksperimentējiet ar faktūrām. Mežģīnes pieļaujams kombinēt ar vilnu, savukārt zīdu ar ādu. Sarežģītākus modeļus, kuros ekpresija tiek panākta ar apdruku vai krāsu, pieklusinātiet ar mierīgākiem aksesuāriem. šādi modeļi izskatīsies izsmalcinātāki.

Būtiskākais noteikums: jo glītākas jūsu kājas, vēders un gurni, jo skaistāk kleita pieguļ!

Runājot par BERKONTI… šobrīd Rīgā ir divi veikali: tirdzniecības centros MOLS (Rīga, Krasta iela 46) un DOMINA (Rīga, Ieriķu 3).

Pastāvīga kolekcijas papildināšana, par cenām jau tika pieminēts, savukārt ar klienta karti tiek piešķirta 10% atlaide. Par gaidāmo izpārdošanu nemaz nerunājot…

Teksts:  Almaza Pirha

Foto: Sasch Fjodorov  
Make Up: Margarita Capune

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.