5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Yoav: “Randiņos necenšos tēlot rokzvaigzni”

 

Cosmo izmantoja izdevību un tikās ar daudzu meiteņu elku pirms koncerta, lai pārliecinātos, ka Yoav ir ne tikai talantīgs, veiksmīgs un superseksīgs, bet arī brīvs!

Vai tiešām tevī rit arī latviešu asinis?

Cik zinu, manas ģimenes saknes pat vairākās paaudzēs stiepjas Latvijā, tāpēc ir forši atbraukt un uzstāties Rīgā. Turklāt, par spīti vēsajam laikam, man šeit ļoti patīk – pilsēta ir jauki izrotāta ar sniegavīriem un eglītēm, tāpēc Latvijā ziema izskatās pasakaini!

Kā tu sāki darboties mūzikas biznesā?

Cik sevi atceros, vienmēr esmu bijis apmāts ar mūziku – jau tīņu gados sāku rakstīt dziesmas, spēlēju grupās. Paveicās, ka pēc skolas beigšanas manu mūziku sadzirdēja ietekmīgi mūzikas biznesa cilvēki, un tas bija lielisks sākums karjerai. Devos uz Ņujorku, kur daudz strādāju pie melodijām, dziesmu vārdiem, noslīpēju ģitārspēles tehniku. 2007.gadā ierakstīju savu pirmo dziesmu, kas vairākās valstīs kļuva par hitu. Šobrīd nepacietībā domāju, kas mani sagaida nākotnē, jo līdz šim mana karjera mūzikā ir attīstījusies fantastiski!

Kur tu gūsti iedvesmu dziesmām?

Savas dziesmas dēvēju par tumšo popu, taču tajās var atrast elementus no dažādiem mūzikas stiliem. Tieši tāpēc es spēcīgi iedvesmojos no citiem māksliniekiem. Pēdējā laikā bieži sanāk klausīties vecās dziesmas, taču paralēli es aktīvi interesējos par jaunām vēsmām mūzikā. Kad vien ir brīvs laiks, dodos uz koncertiem, kā arī daudz lasu. Lai gūtu iedvesmu, nepārtraukti ir jādara aizraujošas lietas. Jaunus iespaidus es gūstu ceļojot, jo tādējādi varu satikt lieliskas un interesantas personības. Svarīgākais ir turēt acis vaļā un sekot līdzi notikumiem. Pilnīgi jebkas var mani iedvesmot dziesmas radīšanai, tāpēc es pierakstu pat savus sapņus!

yo93b61_430

Ko tu dari no koncertēšanas brīvajā laikā?

Parasti es dodos uz Dienvidāfriku, lai apciemotu savus vecākus. Arī pēc koncertiem Rīgā un Kijevā kādu laiku atpūtīšos Dienvidāfrikā. Man ļoti patīk sērfot, tāpēc noteikti došos pie jūras un dzīvošos pa pludmali. Jāatzīst, ka pat brīvajās dienās es bieži spēlēju ģitāru, daudz rakstu un lasu, jo vienlaikus tā man ir lieliska atpūta. Brīvdienās man ļoti patīk doties garos izbraucienos ar mašīnu, skaļi klausoties mūziku. Strādājot pie dziesmām un uzstājoties, visvairāk pietrūkst dabas un aktīvās atpūtas, tāpēc šajās brīvdienās noteikti izbaudīšu gan vienu, gan otru.

Vai ir kas pārdrošs un bezbailīgs, ko tu ļoti vēlētos paveikt?

Trakas lietas es vienmēr daru ar lielām bailēm! Esmu ielēcis ūdenī no ļoti augstas klints, tas bija sāpīgi. Vispār dzīve Dienvidāfrikā nepārtraukti ir pārdroša, jo šajā valstī ir daudz bīstamu dzīvnieku – ik uz soļa var sastapt indīgas čūskas, skorpionus, pat nerunājot par lauvām. Dodoties sērfot ar labāko draugu, jūrā regulāri pamanām haizivis. Es nudien neizklausīšos bezbailīgs, bet vienmēr, kad redzu ko aizdomīgu ūdenī, uztraucos, ka tā ir haizivs! Būtībā uzkāpt uz skatuves cilvēku tūkstošu priekšā jau vien ir pārbaudījums un pārdrošība, pat ja nenākas riskēt ar savu dzīvību.

yo83c21_646_01

Cik grūti ir rast balansu starp mūziku un attiecībām?

Daudz ceļoju, tāpēc jau divus gadus man nav bijušas nopietnas attiecības. Ar bijušo meiteni bijām kopā ilgi, taču tad sāku aktīvāk darboties mūzikas biznesā. Kad devos uz koncertiem citās valstīs, viņa lidoja man līdzi, taču šādas attiecības mums abiem bija sarežģītas. Manā fanu pulkā ir daudz sieviešu, kuras toreiz nebija sajūsmā, ja ne uz brīdi nešķīros no savas meitenes. Arī draudzenei nepatika nepārtrauktās autogrāfu mednieces un citu sieviešu uzmanība. Neizbēgami mūsu attiecības izjuka. Skumji, jo nezinu, vai tuvākajā laikā vēlreiz varēšu veidot nopietnas attiecības. Turklāt pēc šķiršanās neesmu saticis nevienu sievieti, ar kuru es patiešām gribētu būt kopā.

Vai tu spēlē meitenēm romantiskas balādes, lai viņas savaldzinātu?

Jā, ir gadījies sievietēm uzspēlēt. Atceros, ka vidusskolā uzrakstīju dziesmu meitenei, kura man ļoti simpatizēja. Mazliet vēlāk satiku citu sievieti, uz kuru gribēju atstāt iespaidu, tāpēc nospēlēju viņai to pašu dziesmu, tikai nomainīju meiteņu vārdus. Zinu, rīkojos ļoti slikti! Turklāt neviena no šīm meitenēm par dziesmu nebija sajūsmā. Taču pirms pāris gadiem man izdevās savaldzināt bijušo draudzeni ar savu dziedāšanu. Kad pirmoreiz viņu atvedu uz mājām, nospēlēju viņai ļoti kaislīgu dziesmu par mīlestību un seksu. Meitene bija pozitīvā šokā! Tā kā draudzene mani apbūra ar savu skaistumu, bija tikai godīgi, ka es viņu pārsteidzu ar dziedāšanu. Jāatzīstas, ka pirms kāda laika uzrakstīju īpašu dziesmu „The Seduction Song" (Pavedināšanas dziesma). Neplānoju to ierakstīt vai atskaņot publiski, jo šī dziesma ir pārāk erotiska! Taču konkrētā situācijā ar „The Seduction Song" esmu meiteni savaldzinājis.

yo83a01_646

Kāds, tavuprāt, ir lielisks randiņš?

Pēdējos gados esmu bijis brīvs un, bieži ceļojot, satieku lieliskas sievietes visās pasaules malās. Tāpēc esmu mainījis savu attieksmi – randiņos necenšos tēlot rokzvaigzni, kura vienīgā nodarbe ir tikšanās ar meitenēm. Vienmēr cenšos iztēloties, ka sieviete randiņā ir mana draudzene neatkarīgi no tā, cik ilgu laiku atrodos pilsētā – mēnesi, nedēļu vai pat vienu nakti. Parasti atmiņā paliek kas neparasts, jauns. Lieliskos randiņos jūtu, ka esmu īstajā vietā ar īsto cilvēku, sarunas raisās viegli, notiek dažādas neparedzētas, bet foršas lietas. Savukārt slikts randiņš izceļas ar neveiklām klusuma pauzēm.

Pastāsti par saviem 2011.gada plāniem!

Izskatās, ka 2011.gads būs ļoti darbīgs! Šobrīd man nav sava mājokļa, tāpēc plānoju to iegādāties. Šogad koncertēšu visās pasaules malās, tāpēc gads būs lielisks, bet ļoti saspringts. Nepārtraukti rakstu dziesmas savam trešajam albumam un ceru, ka jau šogad veikšu vairākus ierakstus. Vasarā es ļoti gribētu atgriezties Latvijā, jo labs draugs bija sajūsmā par pagājušā gada Positivus festivālu. Es būtu iepriecināts, ja man izdotos iekļaut Positivus savā 2011.gada koncerttūres plānā, jo vēlreiz uzstāties Latvijā būtu fantastiski!

yoav_photo_renars_koris014_530

Ar Yoav sarunājās Ance Siliņa

Foto: Renārs Koris

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.