15.2 C
Rīga
svētdien, 5 maijs, 2024

Iepazīsties: iConcerts HD idejas līdzautore Natālija Carkova

 

Riga Fashion Week laikā, 2. novembrī, Cosmopolitan kopā ar Lattelecom TV un iConcerts HD piedāvās nokļūt pārsteidzošajā zemūdens dievietes pasaulē, kopā noskatoties Kailijas Minogas šova Aphrodites les Folies ierakstu kinoteātrī Splendid Palace. Par iespēju baudīt pasaules slavenāko mūziķu koncertu ierakstus zilajos ekrānos mums jāpateicas Natālijai Carkovai, kas ir viena no iConcerts HD idejas autorēm un līdzdibinātājām.

Latvija var lepoties, ka populārā un ekskluzīvā iConcerts HD kanāla prezidente un idejas līdzautore ir rīdziniece Natālija Carkova. Zīmols iConcerts HD kļūst arvien iecienītāks – kanāls pārraidīts vairāk nekā 100 miljonu skatītāju 85 pasaules valstīs, nu jau vairākus gadus arī Latvijā – Lattelecom televīzijā.

Kā Natālijai radās doma radīt iConcerts? Un kā Natālija vērtē Kailijas Minogas koncertierakstu, kas būs skatāms Rīgas modes nedēļas Cosmopolitan ballītē?

iConcerts HD idejas pirmsākumi meklējami 90. gadu sākumā, kad Natālija no Latvijas devās uz ASV, lai studētu Hārvardas Universitātē, pēc tam turpinot studijas Mākslas un mediju programmā Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā. Izstrādājot disertāciju par televīzijas kanālu nākotni, viņa ar īpašu interesi pievērsās mediju interaktīvajam saturam. iConcerts HD ideja radās laikā, kad Natālija satika partneri, mūzikas producentu, Etjēnu Mirlessi (Etienne Mirlesse). Sākotnēji Natālijai un Etjēnam bija neskaitāmi daudz ideju par jauniem TV kanāliem, piemēram, par kino vai dzīves stila kanālu, tomēr ātri vien viņi pamanīja, ka pasaulē trūkst tieši dzīvās mūzikas kanāla. Pateicoties Etjēna pieredzei koncertu organizēšanā un iegūtajiem kontaktiem mūzikas industrijā, dzīvās mūzikas TV kanāla ideja tika realizēta salīdzinoši ātri. Kad kanāls bija izraisījis plašu rezonansi medijos un ieguvis fanus visā pasaulē, Natālija un Etjēns saprata, ka radījuši kaut ko patiesi unikālu.

Natālijas profesionālā pieredze ir pārsteidzoša – pirms kopīgā uzņēmuma Transmedia Communications (TC) ar Etjēnu Mirlessi viņa strādājusi Intel, USA Networks, IMG, Sony Signatures un Apple. Apņēmīgā rīdziniece ir spilgts piemērs, kā ar gribasspēku, labām idejām un lielisku komandas darbu attīstīt un pilnveidot kādu zīmolu. Izmantojot Natālijas pieredzi, iConcerts HD kanālā īpaša uzmanība pievērsta ne tikai satura daudzveidībai, bet arī augstajiem standartiem, rūpīgi atlasot māksliniekus un koncertus, domājot gan par skaņas, gan attēla kvalitāti, kā arī – izvērtējot sadarbības partnerus kanāla pārraidei dažādās valstīs.

Natālija Carkova vērtē Kailijas Minogas koncertu kā māksliniecei raksturīgu – skaistu, valdzinošu – māksas darbu. “Koncertā ir kaut kas maģisks un māksliniecisks. Tas man atgādina Cirque du Soleil un Operu,” stāsta Natālija. Koncerts būtu jāredz ikvienai dāmai – Minogas daiļrade tikpat labi ir tuva gan jaunākiem klausītājiem, gan sievietēm labākajos gados. Kā saka Natālija Carkova – māksliniece ir visu paaudžu elks. “Kailija ir pašpietiekama personība. Viņa iedvesmo daudz un dažādos veidos!” dziedātāju vērtē iConcerts līdzdibinātāja. Tāpat Natālija iesaka Cosmopolitan lasītājām noskatīties tādu mākslinieku kā Džimija Hendriksa, Emijas Vainhausas, Nirvanas un Stinga koncertierakstus iConcerts HD kanālā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsAtkāpe no ikdienas
Nākamais rakstsHello there, angel from my nightmare