Sastāvdaļas – 200 g smilšu cepumu, 70 g sviesta, 4 kivi, 2 banāni, 500 ml jogurta, 70 g cukura, ēdamkarote citrona sulas, 4 tējkarotes želatīna, 0,5 glāzes vārīta ūdens. Rotāšanai– 2 kivi, 40 g mandeļu skaidiņu.
Pagatavošana.
Cepumus sasmalcina drupačās un tiem pievieno mīkstu sviestu. Visu samaisa viendabīgā masā.
Formu ar noņemām malām izklāj ar cepamo papīru, tajā ieliek cepumu masu, izlīdzina. Ieliek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
Želatīnam uzlej 0,5 glāzes ūdens un ļauj uzbriest 25–30 minūtes.
Kivi nomizo un sagriež katliņā kubiciņos. Kivi pievieno citrona sulu un cukuru. Visu silda uz vidējas uguns 2–3 minūtes, lai kivi izdala sulu, pēc tam atdzesē.
Iegūtajā masā ielej želatīnu un jogurtu, visu kārtīgi samaisa.
Uz cepumu pamatnes liek ripiņās sagrieztus banānus, pēc tam virsū uzlej jogurta masu un liek sastingt ledusskapī uz visu nakti vai saldētavā uz 6 stundām.
Gatavo torti izņem no formas un uzmanīgi atbrīvo no cepampapīra.
Rotā ar kivi šķēlītēm un viegli apgrauzdētām mandeļu skaidiņām.
Labu apetīti!