2.5 C
Rīga
trešdien, 17 aprīlis, 2024

Recepte: Gaisīgie rabarberu kēksiņi

 
Fot: Inuta Šaroka/Praktiski

Sastāvdaļas:

3 resni rabarberu kāti (vai attiecīgi 6 tievāki kāti);
320 g cukura (puse samalta pūdercukurā);
160 g sviesta ar vismaz 80% tauku;
4 olas;
puse glāzes kartupeļu cietes;
2 glāzes kulinārijas miltu (gaisīgāki par parastajiem, nav jāsijā);
tumšā šokolāde, sakapāta nelielos gabaliņos;
cepamais pulveris;
kanēlis;
citrons;
čipatiņa sāls;
vaniļas cukurs;
2 ēd.k. skābā krējuma.

Pagatavošana.

Vispirms rabarberus nomizo un sagriež nelielos kubiciņos. Sviestu, kas uzsilis istabas temperatūrā, saputo ar pusi cukura, vienu olu, kanēli, sāli, skābo krējumu, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Pieber miltus, rabarberus un šokolādi. Visu kārtīgi samaisa. Liek kēksiņu formā, kas izklāta ar cepamo papīru vai speciālo kēksa papīra formiņu. Cep 180-190 grādu temperatūrā atkarībā no cepeškrāsns režīma.

Kamēr kēksiņi cepas, gatavo olbaltumu. Atlikušās trīs olas sadala baltumos un dzeltenumos. Dzeltenumus paglabā brokastu omletei, baltumus saputo stingrās putās ar šķipsnu sāls, pakāpeniski pievienojot atlikušo cukuru, kas samalts pūdercukurā, divas ēdamkarotes citrona sulas un rīvētu citrona miziņu. Citrona miziņa dos brīnišķīgu aromātu un bagātīgāku garšas buķeti. Šokolādes un olbaltuma saldums līdzsvaros rabarberu skābumu, radot patiesi baudāmu rezultātu.

Kad kēksiņi ir cepušies cepeškrāsnī apmēram 15-20 min un ir gandrīz gatavi, tiem uzklāj saputoto olbaltumu un liek atpakaļ krāsnī uz vēl 5 minūtēm, kamēr olbaltums kļuvis gaiši brūns. Olbaltuma uzklāšanai keksiņiem var izlīdzēties ar saldēšanai paredzēto maisiņu, kam nogriezts viens apakšējais stūris, izveidojot savdabīgu dekorēšanas tūtu.

Pēc cepšanas nedaudz atdzesē un pārkaisa ar svaigi rīvētu citrona miziņu.

Gardu muti!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.