6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Ēdieni, kas liks tev ēst mazāk

 

Pirms došanās uz ballīti iestiprinies ar barojošām uzkodām. Tas palīdzēs izvairīties no pārmērīgas mielošanās ar tādiem neveselīgiem našķiem kā čipsi vai trekns siers. Protams, ja vien tu to vēlies.


Humuss jeb turku zirņu biezenis

Šī masa ir bagāta ar proteīniem un šķiedrvielām, kas palīdz mazināt izsalkumu. Apēd divas ēdamkarotes humusa kopā ar dārzeņiem vai pilngraudu maizes šķēli – tā tu uzņemsi vēl lielāku šķiedrvielu daudzumu.

Dārzeņu zupa

Porcija zupas nodrošina sātu divu iemeslu dēļ: 1) dārzeņos ir daudz šķiedrvielu, kas ilgāku laiku palīdz justies paēdušai; 2) šķidrums piepilda kuņģi, atstājot mazāk vietas neveselīgiem našķiem.

Mandeles

Tās satur proteīnu, šķiedrvielas un labos taukus, kas palēnina gremošanas procesu. Tas savukārt nozīmē, ka ilgāku laiku nejutīsi izsalkumu. Apēd nelielu sauju (apmēram 14) riekstu – tās ir aptuveni 100 kalorijas.

Grieķu jogurts ar zemu tauku saturu

Lai pārstrādātu proteīnu, kuņģim vajadzīgs ilgāks laiks, turklāt grieķu jogurtā tā ir divas reizes vairāk nekā parastajā.

Tumšā šokolāde

Pētījumi liecina, ka tikai daži gabaliņi tumšās šokolādes samazina vēlmi apēst kaut ko saldu vai sāļu. Turklāt šokolāde veicina labsajūtas hormona endorfīna izdalīšanos − tas nodrošina dabisku eiforiju, kas ļauj izvairīties no baudu sniedzošiem, taču neveselīgiem ēdieniem. 

Popkorns

Varētu likties, ka popkorns tāda gaisa bumbiņa vien ir, taču patiesībā šie graudi ir kā mazas šķiedrvielu krātuvītes, kas nodrošina izteiktu sāta sajūtu. Vēl viens ieguvums: tā kā popkornā ir maz kaloriju, to bez sirdsapziņas pārmetumiem var ēst lielos daudzumos. Turklāt tas ļaus apmānīt prātu un vēlāk ēst mazāk.

 

Avots: Pitsburgas universitātes sportistu uztura daļas vadītāja un grāmatas Walk Your Butt Off (Rodale Books, 2013) līdzautore, sertificēta dietoloģe Leslija Bonsi; grāmatas S.A.S.S.! Yourself Slim (HarperOne, 2012) autore, sertificēta dietoloģe Sintija Sasa; grāmatas Eat Your Way to Sexy (Harlequin, 2011) autore, sertificēta dietoloģe Elizabete Somere; grāmatas The Portion Teller Plan (Three Rivers Press, 2006) autore, uztura zinātņu doktore, sertificēta dietoloģe Lisa Janga.

Teksts: Anie Daly.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.