6.8 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Recepte: Marinēti gurķīši asu izjūtu cienītājiem

 

Birthday Party V. by Marek Boguszak on 500px.com

Sastāvdaļas:

10 kg gurķu
1 liels pušķītis diļļu (aptuveni 250 g)
15g estragona lapu
20g mārrutka saknes
1-2 galviņas ķiploku
1 ēdamkarote sinepju sēklu
3-4 melno piparu graudiņi

Marinādei:
8l ūdens
1,4 l galda etiķa
250-400 g sāls
300-500 g cukura

Pagatavošana:

Izvēlas stingrus, svaigus nelielus gurķīšus, kārtīgi nomazgā tekošā ūdenī.

Sagatavo zaļumus un garšvielas: sagriež dilles un estragonu.

Gurķis cieši vienu pie otra liek burkās, pa vidu kārtojot garšvielas.

Pēc tam pagatavo marinādi un to verdošu lej burkās ar gurķiem.

Pasterizē 90 grādu temperatūrā: litra un divu litru tilpuma burkas – 20-25 minūtes, trīslitru burkas – 30-35 minūtes.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.