Sastāvdaļas:
10 kg gurķu
1 liels pušķītis diļļu (aptuveni 250 g)
15g estragona lapu
20g mārrutka saknes
1-2 galviņas ķiploku
1 ēdamkarote sinepju sēklu
3-4 melno piparu graudiņi
Marinādei:
8l ūdens
1,4 l galda etiķa
250-400 g sāls
300-500 g cukura
Pagatavošana:
Izvēlas stingrus, svaigus nelielus gurķīšus, kārtīgi nomazgā tekošā ūdenī.
Sagatavo zaļumus un garšvielas: sagriež dilles un estragonu.
Gurķis cieši vienu pie otra liek burkās, pa vidu kārtojot garšvielas.
Pēc tam pagatavo marinādi un to verdošu lej burkās ar gurķiem.
Pasterizē 90 grādu temperatūrā: litra un divu litru tilpuma burkas – 20-25 minūtes, trīslitru burkas – 30-35 minūtes.
Avots: Praktiski.la.lv