3.9 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Olu kēksiņi – recepte tiem, kam ir apnikusi parastā omlete

 
Foto: Lifehacker.ru

Olu kēksiņi ir ēdiens, kuru var gan ēst brokastīs, gan paņemt līdzi, dodoties ceļā. Šis ēdiens ir lielisks tāpēc, ka sastāvdaļas ir dažādas un kombinēt tās var arī dažādi. Ko kārojas, to arī izvēlies!

Sastāvdaļas (12 kēksiņiem): 6-7 olas, 6-7 bekona šķēles, 2 tomāti, 1 paprika, siers, 1 sīpols, 1 kartupelis, 4 šampinjoni, sāls, pipari, zaļumi pēc izvēles.

Pagatavošana:

Apcep bekonu un izklāj uz papīra salvetes, lai notek liekie tauki. Pēc tam sagriez bekonu gabaliņos.

Nomazgā šampinjonus, nosusini un sagriez gabaliņos. Sagriez arī sīpolu un apcep uz pannas kopā ar šampinjoniem.

Sagriez nelielos gabalos tomātus, zaļumus un papriku.

Nomizo kartupeli un sagriez ļoti plānās šķēlēs (ar dārzeņu mizojamo nazi).

Olas sakul traukā, pievieno pienu, sāli un piparus.

Formiņas kartupeļu kēksiņiem apsmērē ar nelielu daudzumu eļļas.

Kartupeļu kēksiņi – izkārto kartupeļu šķēles formiņā, nedaudz pasāli. Pievieno apceptās sēnes un sīpolus. Pa virsu liec tomātus, papriku un zaļumus. Apber ar sieru.

Bekona kēksiņi – Bekona gabaliņus liek formiņas dibenā, pav virsu – papriku, tomātus, zaļumus un sieru.

Sēņu kēksiņi – Formiņas dibenā liek apceptas sēnes un sīpolus. Pa virsu liek tomātu, papriku un zaļumus.

Katru formiņu aplej ar sagatavoto olu.

Pannu liek iepriekš uzsildītā krāsnī (200 °C) un cep 15-20 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.