0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Recepte: Brieža gaļas sautējums sarkanvīnā

 
Foto: Rimi Gardēži

Šis rudenīgais sautējums ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs sasildīties vēsajos rudens vakaros. Sautējuma sastāvdaļu garšu visizteiktāk papildinās Lomas Del Marques Rioja Gran Reserva vīns.

Sastāvdaļas:

  • 800g brieža vai cita medījuma gaļas
  • 7 kadiķu ogas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 4 šalotes sīpoli
  • 4 vidēja izmēra burkāni
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 400ml salda sarkanvīna vai portvīna
  • 200ml buljona
  • 1 ķiploks
  • 3 ēdamkarotes eļļas

Pagatavošana:

Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas. Apcep gaļu, līdz tā kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep. Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu. Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai cepeša katlā). Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, turpina gatavot vēl pusotru līdz divas stundas.

Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.

Recepti un piemērotāko vīnu piedāvā Rimi gardēdis Normunds Baranovskis un Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.