5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Ņem ārā no saldētavas mellenes un pagatavo melleņu kēksiņus!

 

Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta
  • 180 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 130 ml piena
  • 220 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • Melleņu daudzums pēc izvēles

Pagatavošana

Sviestu izkausē, pievieno pusi cukura, sāli, vaniļas cukuru un kārtīgi visu samaisa. Tad pa vienai pievieno olas.

Pievieno atlikušo cukuru, samaisa, pielej pienu, samaisa.

Atsevišķā traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri, izsijā, pievieno jau gatavajai masai, sakuļ. Mīklai pievieno mellenes un samaisa (tā, lai ogas nesaspiestos).

Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.

Kēksiņu veidnē (vai arī silikona vai papīra formiņās) iepilda 2/3 mīklas.

Cep 25-30 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.