Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta
  • 180 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 130 ml piena
  • 220 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • Melleņu daudzums pēc izvēles

Pagatavošana

Sviestu izkausē, pievieno pusi cukura, sāli, vaniļas cukuru un kārtīgi visu samaisa. Tad pa vienai pievieno olas.

Pievieno atlikušo cukuru, samaisa, pielej pienu, samaisa.

Atsevišķā traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri, izsijā, pievieno jau gatavajai masai, sakuļ. Mīklai pievieno mellenes un samaisa (tā, lai ogas nesaspiestos).

Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.

Kēksiņu veidnē (vai arī silikona vai papīra formiņās) iepilda 2/3 mīklas.

Cep 25-30 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 
Nav komentāru

Atstāt komentāru

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?