Sastāvdaļas:
- 3 gabali vidēja izmēra vistas filejas
- 2 lielas olas
- 4 ēdamkarotes kečupa
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 125 grami kukurūzas cietes
- Sāls un pipari pēc garšas
- 1 tējkarote ķiploku sāls
- 100 g cukura
- 125 ml ābolu etiķa
- 60 ml rapšu eļļas
Pagatavošana:
Uzsildi cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
Sagriez vistas fileju nelielos gabalos, uzber sāli un piparus. Ieber kukurūzas miltus maisā, pieliec klāt vistas fileju un kārtīgi sakrati (lai vista vienmērīgi apklājas).
Sakul olas. Eļļu uzsildi, līdz tā ir ļoti karsta. Apviļāto vistas fileju pa vienam gabalam iemērc olā un uzmanīgi liec eļļā (vienā kārtā).
No katras puses apcep 20-30 sekundes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa, bet pati vista vēl nav līdz galam izcepusies (tāpēc eļļai ir jābūt ļoti karstai). Izkārto vistas fileju cepamtraukā.
Sajauc kopā sastāvdaļas mērcei (kečupu, sojas mērci, ķiploku sāli, cukuru, ābolu etiķi) un lej pāri vistai. Cep cepeškrāsnī aptuveni stundu, ik pa brīdim apgrozot (lai vienmērīgi pārklājas ar mērci). Pasniedz karstu kopā ar rīsiem.
Labu apetīti!
Autors: Dieviete.lv