8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Recepte: Mājās gatavota karameļu mērce

 
Attēls: Instagram.com/ cooking_mag/

Karameļu mērce lieliski sader ar vaniļas saldējumu, piestāv ābolu un riekstu desertiem.

Sastāvdaļas:

  • 200 g cukura
  • 50 ml ūdens
  • 100 g sviesta
  • 1,5 g sāls
  • 100 ml saldā krējuma (10%)
  • 1 tējkarote maltas vaniļas

Pagatavošana:

Cukuru aplej ar ūdeni un liek uz plīts. Uzilda un maisa, līdz izveidojas karameļu krāsas masa. Pievieno sviestu un turpina maisīt aptuveni 30-40 sekundes. Tad pievieno saldo krējumu.

Pieber sāli un vaniļu, nepārtraukti maisa.

Ļauj atdzist, tad pārlej stikla traukā.

Lai izdodas!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.