Sastāvdaļas:
- 300 g makaronu
- 600 g sēņu (pēc izvēles)
- Sāls un pipari – pēc garšas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 150 g spinātu
- 1 citrons
- Nedaudz rīvēta parmezāna siera
- Nedaudz pētersīļu
Pagatavošana:
1.Izvāra makaronus nedaudz sālītā ūdenī. Nolej ūdeni, atstājot vienu glāzi šķidruma vēlākam laikam.
2.Izkausē sviestu katlā uz vidēji lielas uguns. Gatavo, kamēr tas kļūst viegli brūns. Noņem no uguns. Uz pannas uzsilda olīveļļu un liek tur sagrieztas sēnes. Apcep, apmaisa līdz gatavs. Uzber sāli un piparus.
3.Pievieno sēnēm makaronus, pusi no sasmalcinātiem spinātiem un ¼ glāzes makaronu ūdens. Apmaisa un gatavo tik ilgi, kamēr spināti gatavi. Pievieno atlikušos spinātus un gatavo vēl pāris minūtes. Ja makaroni šķiet sausi, pielej vēl nedaudz makaronu ūdens.
4.Tad pievieno izkausēto sviestu, 2 ēdamkarotes citrona sulas un sarīvētu vesela citrona mizu. Apmaisa, liek uz šķīvja, uzber sieru un pētersīļus.
Labu apetīti!
Autors: Dieviete.lv