Nepieciešams
70 g cukura
60 g sviesta
3 olas
90 g miltu
25 g kartupeļu cietes
karotīte cepamā pulvera
ēdamkarote ruma
2 ēdamkarotes apelsīnu sulas
pustējkarote rīvētu apelsīnu miziņu
2 ēdamkarotes kaltētu ķiršu vai rozīņu
rotājumiem izmanto pūdercukuru un avenes!
kēksu formiņas
Pagatavošana
– Mīkstu sviestu ar cukuru saputo gaišā masā, pievieno un pieputo olas, tad pievieno miltus ar kartupeļu cieti un cepamo pulveri.
– Pievieno un piemaisa rumu, sasmalcina kaltētos ķiršus vai rozīnes, apelsīnu sulu un miziņu.
– Mīklu ieliec kēksu papīra formiņās, lai būtu piepildītas 2/3 to tilpuma.
– Cep 40 minūtes 200 grādu teperatūrā. Gatavību pārbaudi ar koka iesmiņu.
– Kad kēksiņi ir gatavi, tad pārkaisi tos ar pūdercukuru un pievieno avenes!
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv