Šodien Dieviete.lv brokastīm piedāvā kādu nebijušu recepti mūsdienīgam brokastu ēdienam – burgeram.
Brokastu burgers ar olu (četrām personām)
Burgeriem nepieciešams:
-4 burgeru maizītes (vēlams, rudzu);
-8 ēd.k. asā kečupa;
-4 liellopa gaļas kotletes (piemēram, “Rakvere” liellopa burgerkotletes amerikāņu gaumē);
-4 olas;
-8 šķēlītes bekona (piemēram, “Rakvere” auksti kūpināta bekona amerikāņu gaumē);
-8 šķēlītes siera;
-4 saujas rukolas;
– tomātu un gurķu šķēlītes.
Pagatavošana:
Uzliec bekonu un liellopu gaļas kotletes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liec cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz bekons ir kļuvis patīkami kraukšķīgs un kotletes čurkst. Pēc tam apgriez tos otrādi un uzliec uz kotletēm siera šķēles. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm. Tajā pašā laikā uz pannas izcep olas un nedaudz sasildi maizes pusītes. Uz katras maizes apakšējās pusītes uzsmērē 1 ēdamkaroti kečupa, uzliec virsū rukolu, kotleti, gurķa, tomāta un bekona šķēlītes, kā arī olu. Apzied ar ēdamkaroti kečupa arī augšējo maizītes pusīti un uzliec uz olas. Burgers gatavs!
Labu apetīti!