10 C
Rīga
otrdien, 5 novembris, 2024

Griķu un dārzeņu sautējums siltuma sajūtai vēderā

 
Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas:

125 g griķu
liels burkāns
200 g ķirbja
150 g kukurūzas
paprika
375 g ūdens (trīsreiz vairāk nekā griķu)
2–3 ēdamkarotes eļļas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
100 ml saldā krējuma
ķiploka daiviņa
tējkarote karija
tējkarote kumīna sēklu
tējkarote maltu melno piparu
tējkarote sāls

Pagatavošana:

Nomizo un sagriež dārzeņus. Katlā ielej ūdeni, un, kad tas uzvārās, pieber burkānus un griķus. Aptuveni pēc piecām minūtēm pievieno eļļu, ķirbjus, kukurūzu un papriku. Pieliek garšvielas (ja nav pieejams kumīns, to var aizstāt ar ķimenēm) un nedaudz sāls. Uzliek vāku un sutina aptuveni 10–15 minūtes. Neilgi pirms gatavošanas beigām pievieno tomātu pastu, saldo krējumu, sakapātus ķiplokus un uzvāra. Pasniedz kopā ar salātiem.

Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.