-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Recepte: Augļu torte bez cepšanas – ēd ar acīm!

 
Attēls: Nicetime.su

Katru reizi, kad gatavo šo torti, vari izvēlēties citādākas sastāvdaļas, tāpēc tā katru reizi izskatīsies citādāka. Pamēģini!

Sastāvdaļas:

  • 500 g krējuma
  • 300 g augļu un ogu
  • 200 g biskvīta (vai jebkādu cepumu, kas garšo)
  • 200 g cukura
  • 30 g želatīna

Pagatavošana:

1.Lejam želatīnu pus glāzē vēsa ūdens. Atstāj piebriest uz 30 minūtēm. Piebriedušo želatīnu liekam ūdens peldē, pastāvīgi maisot. Sagaida, līdz tas ir izkusis un jau gandrīz vārās (bet, lai neuzmet burbuli!).

2.Dziļā traukā ar miksera palīdzību sajauc krējumu un cukuru. Jākuļ tik ilgi, kamēr cukurs ir pilnībā izšķīdis. Nepārstājot kult, pakāpeniski pielej klāt želatīnu un kuļ vēl aptuveni pus minūti.

3.Dziļa trauka dibenu izklāj ar pārtikas plēvi. Mazgā un mizo augļus, ogas atbrīvo no kauliņiem un sagriež mazos gabaliņos.

4.Biskvītu arī sagriež gabaliņos. Ja izvēle krita par labu cepumiem, tad tos vajag salauzt nelielos gabaliņos. Taču ar biskvītu torte sanāk maigāka.

5.Iepriekš sagatavotajā traukā liek augļus, ogas un biskvītu. Visu samaisa kopā. Tad pa virsu lej krējuma krēmu un trauku apklāj ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz 2-3 stundām jeb līdz ir sacietējis.

6.Kad torte sacietējusi, ņem ārā no ledusskapja, izgāž uz šķīvja, noņem plēvi un rotā ar augļiem un ogām.

Gatavs!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.