Sastāvdaļas:
Mīkla:
– 1 iebiezinātā piena bundža
– 1 ola
– 1 tējkarote sodas
– 470-500 g miltu
Olu krēms:
– 500 ml piena
– 2 olas
– 1 ēdamkarote cukura
– 1 vaniļas cukura paciņa
– 2 ēdamkarotes miltu
– 200 g sviesta
Pagatavošana:
1. No sākuma pagatavo krēmu: sajauc pienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus un silda. Kad masa sabiezē, pievieno sviestu un ļauj atdzist.
2. Sajauc iebiezināto pienu, olu, sodu, miltus, mīca elastīgu mīklu, sadala pa daļām. Tad izrullē plānā slāni pannas formā, sadursta ar dakšiņu un cep bez eļļas no abām pusēm.
3. Kārtas vajag apgriezt, kamēr tās ir siltas. Pēc tam starp kārtām smērē krēmu un apkaisa ar drupatām. Rezultātu ieliek ledusskapī uz 2 stundām.
Labu apetīti!