Nepieciešams (1 pers.)
– Burgeru maizīte
– 150 g liesas maltas liellopu gaļas
– nedaudz ķiploka
– garšaugi (pēc izvēles)
– 4 salātlapas
– 200 g mazu cukurzirnīšu pākšu
– 150 g tomātu
– 1 tējk. olīveļļas
– 100 g liesa skābpiena produkta
Ja vēlies, tad vari pievienot rīvētu sieru!
Pagatavošana
– No maltās gaļas izveido plācenīti, apkaisi ar sāli un pipariem, apcep olīveļļā 6 minūtes no abām pusēm.
– Burgeru maizīti ieliec cepeškrāsnī un apgrauzdē.
– Pārgriez uz pusēm tomātus un ar griezuma apcep uz pannas (līdz tie maina krāsu) tomātus apgaisi ar sāli un pipariem.
– Samaisi skābpiena produktu ar sāli, pipariem un garšaugiem, tad uzzied uz burgeru pusitēm (iekšpusē)
– Uz apakšējās burgeru maizītes liec noskalotās salātlapas un apcepto maltās gaļas kotleti, tad atkal salātlapas un maizītes otru pusi.
– Cukurzirnīšu pākstis uz 1 minūti iemērc verdošā ūdenī. Burgerus pasniedz ar apceptajiem tomātiem un zirņu pākstīm.
Autors: Dieviete.lv