Vieni no populārajiem, vienkārši pagatavojamajiem un produktu ziņā pieejamajiem ziemas krājumu salātiem.
Sastāvdaļas:
10 baklažāni
10 tomāti
10 saldie pipari
10 burkāni
10 sīpoli
Sasmalcināti zaļumi (pētersīļi, dilles, kinza, selerijas pa 1/2 buntītei katra).
Baklažānus sagriezt aplīšos, pārējos dārzeņus – kubiciņos, burkānus sarīvēt.
Baklažānus pasālīt, pēc stundas noliet šķidrumu.
Visus dārzeņus, katru atsevišķi, apcept, tad sajaukt visus kopā. Iebērt sasmalcinātus zaļumus. Pēc garšas iebērt sāli, piparus, ieliet 3 ēdamkarotes 9% etiķa. Var pievienot smalki sagrieztu ķiploku (aptuveni pusi daiviņas) un aso pipariņu (dažus aplīšus).
Salikt pa puslitra burciņām. Sterilizēt 1 stundu. No dotā produktu daudzuma sanāk astoņas tādas burciņas.