getImage-5Ideāla recepte ātrai pagatavošanai. Lieliska, aromātiska un kraukšķīga uzkoda. Tiek pagatavota maisiņā- ātri un garšīgi!

Sastāvdaļas:

1 kg gurķu
3-4 ķiploku daiviņas 
1,5-2 ēdamk. – sāls
dilles pēc garšas
Vislabāk ir, ja gurķi ir neliela izmēra, tad tie būs daudz garšīgāki un kraukšķīgāki.

Pagatavošana:

Smalki sagrieziet dilles.
Sakapājiet ķiplokus.
Nomazgājiet gurķus un apgrieziet tiem galiņus.
Lieciet gurķus maisiņā, pievienojiet sāli, dilles un ķiplokus. Aizsieniet maisiņu.
Ielieciet to citā maisiņā (lai ir drošāk).1-3 minūtes pakratiet maisiņu.
Lieciet ledusskapī, ik pa laikam pakratiet. Var lietot jau -pēc pāris stundām, bet vislabāk pēc 6-8 stundām.
Lieliski kopā ar ceptiem jaunajiem kartupeļiem, vai kartupeļu biezputras. Mūsu mājās tie tiek nograuzti tā pat vien, skatoties TV.

Lai izdodas!

 
2 komentāru
  1. Gunita 9 mēneši iepriekš

    Sanāca ļoti sāļi ar 1.5ēk. Citādi labi. Nākamreiz likšu mazāk sāli.

  2. Kristaps 1 mēnesis iepriekš

    Man arī! 2 ēdamkarotes sāls IR PA DAUDZ! (parastais rupjais galda sāls) Sākumā domāju, ka vaina ir manī vai manā ēdamkarotē, bet arī otro reizi, paņemot savādāku galda karoti, pieliekot šoreiz mazāk – 1.5ē.k, gurķi tāpat sanāca par sāļu!

    Uz 1kg gurķu, sāls receptē ir daudz par daudz lai gurķīšus klasificētu par ‘mazsālītiem.’

    Šosezon, gurķu laikā, pamēģināšu ar 2 TĒJKAROTĒM uz 1kg gurķu. Pārējais viss receptē ir okei, gan dille, gan ķiploks dod labu garšu klāt un gurķi sanāk kraukšķīgi, tikai par sāļu ja vadies pēc receptes.

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?