getImage-5Ideāla recepte ātrai pagatavošanai. Lieliska, aromātiska un kraukšķīga uzkoda. Tiek pagatavota maisiņā- ātri un garšīgi!

Sastāvdaļas:

1 kg gurķu
3-4 ķiploku daiviņas 
1,5-2 ēdamk. – sāls
dilles pēc garšas
Vislabāk ir, ja gurķi ir neliela izmēra, tad tie būs daudz garšīgāki un kraukšķīgāki.

Pagatavošana:

Smalki sagrieziet dilles.
Sakapājiet ķiplokus.
Nomazgājiet gurķus un apgrieziet tiem galiņus.
Lieciet gurķus maisiņā, pievienojiet sāli, dilles un ķiplokus. Aizsieniet maisiņu.
Ielieciet to citā maisiņā (lai ir drošāk).1-3 minūtes pakratiet maisiņu.
Lieciet ledusskapī, ik pa laikam pakratiet. Var lietot jau -pēc pāris stundām, bet vislabāk pēc 6-8 stundām.
Lieliski kopā ar ceptiem jaunajiem kartupeļiem, vai kartupeļu biezputras. Mūsu mājās tie tiek nograuzti tā pat vien, skatoties TV.

Lai izdodas!

 
2 Comments
  1. Gunita 11 mēneši ago

    Sanāca ļoti sāļi ar 1.5ēk. Citādi labi. Nākamreiz likšu mazāk sāli.

  2. Kristaps 3 mēneši ago

    Man arī! 2 ēdamkarotes sāls IR PA DAUDZ! (parastais rupjais galda sāls) Sākumā domāju, ka vaina ir manī vai manā ēdamkarotē, bet arī otro reizi, paņemot savādāku galda karoti, pieliekot šoreiz mazāk – 1.5ē.k, gurķi tāpat sanāca par sāļu!

    Uz 1kg gurķu, sāls receptē ir daudz par daudz lai gurķīšus klasificētu par ‘mazsālītiem.’

    Šosezon, gurķu laikā, pamēģināšu ar 2 TĒJKAROTĒM uz 1kg gurķu. Pārējais viss receptē ir okei, gan dille, gan ķiploks dod labu garšu klāt un gurķi sanāk kraukšķīgi, tikai par sāļu ja vadies pēc receptes.

Leave a reply

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?