8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Mutē kūstoša sautēta cūkgaļa podiņā ar dārzeņiem

 
57e45deda228
Jums nepieciešams :
2 podiņi (aptuveni – 800 ml)
Cūkgaļa – fileja – 300-350 g
Sēnes šampinjoni- 300 g
Kartupeļi – 4 gab
Saldā paprika – 1 gab
Burkāns – 1 gab
Sīpols – 1
Skābs krējums – 4 ēdamkarotes
augu eļļa
Pipari, sāls
dārzeņu garšvielas
zaļumi
Pagatavošana:
1). Sēnes nomazgāt, sagriezt, ielikt verdošā ūdenī uz 1 minūti (lai sēnes ceptos un
iegūtu zeltainu nokrāsu, nevis vārītos)
2). Sēnes pārlikt uz karstas pannas, apkaisīt ar dārzeņu garšvielām, cept līdz kļūst
zeltaini.
3). Cūkgaļu sagriezt mazos gabaliņos, pievienot sāli, piparus un cept, līdz gaļa kļūst
balta.
4). Paņemt māla podiņus, apakšā likt gaļu, tad sēnes un mazu gabaliņu lauru lapas.
5). Sīpolu sagriež pus gredzeniem, burkānus – ne ļoti smalki, apcep sīpolus un
burkānus līdz skaistai zeltainai krāsai.
6). Papriku un cep atsevišķās pannas.
7). Kartupeļus sagriezt kubiņos un salikt podiņos uz sēnēm, apkaisīt ar garšvielām.
8). Virs kartupeļiem likts ceptus sīpolus, burkānus un papriku.
9). Tad to visu pārlej ar verdošu ūdeni vai buljonu, šķidruma nevajadzētu liet daudz,
lai neapsedz visus produktus. Augšu apsmērē ar krējumu.
10).Aizveriet vāki un ielieciet podiņu iepriekš uzsildītā līdz 250 gr. cepeškrāsnī. Kad
šķidrums podiņā sāks vārīties – samaziniet temperatūru līdz 100-150 g. Aptuveni 40
minūtes vēlāk – noņemiet vāciņu, lai izveidotos garoziņa.
11). Stundu vēlāk, ēdiens ir gatavs, bet mūsu gardumiņš var vēl sutināties zemā
temperatūrā.
Labu apetīti!
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.