Sastāvdaļas:
Netrekna cūkgaļa(fileja) – 600 gr.
Sīpoli – 2 gab.
Sviests – 100 gr.
Kviešu milti – 3 ēdamkarotes ar kaudzīti.
Piens (2,5%) – 600 – 700 ml.
Svaigi šampinjoni – 300 gr.
Tomāti – 2 gab.
Siers – 100 gr.
Sāls.
Malti melnie pipari.
Muskatrieksts.
Pagatavošana:
1. Cūkgaļu sagriežam gabaliņos, izliekam cepamajā traukā. Mazliet pasālām, uzberam piparus.
2. Sīpolus notīrām un sagriežam pusapļos. Izliekam uz cūkgaļas.
3. Pagatavojam bešamela mērci. Pannā ar biezu apakšu uz lēnas uguns izkausējam 100 gr sviesta, pievienojam sviestam 3 ēdamkarotes ar kaudzīti miltu.
4. Miltus un sviestu rūpīgi samaisām tā, lai nav kamoliņu.
5. Sviesta – miltu maisījumā tievā strūkliņā ielejam pienu , pieberam sāli, piparus, pievienojam pāris šķipsniņu muskatrieksta. Mērci vāra maisot, līdz tā ir sabiezējusi (netrekna krējuma konsistence).
6. Ar mērci aplejam gaļu un sīpolus (izlietojam aptuveni 1/3 mērces).
7. Sagriežam svaigos šampinjonus un kārtā izliekam uz cūkgaļas ar sīpoliem, aplejam ar 1/3 mērces.
8. Sagriežam tomātus, izliekam kārtā un aplejam ar atlikušo mērci.
9. Sieru sarīvējam un uzberam ēdienam. Cūkgaļu cepam 45 – 50 min cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
10. Cūkgaļu varam pasniegt kā patstāvīgu ēdienu vai arī ar piedevām. Piedevām varam izmantot vārītus kartupeļus ar oregano.
Labu apetīti!