Vistas gaļas bumbiņas terijaki mērcē
Sastāvdaļas:
Vistai:
- 450 g vistas maltās gaļas
- 1 ola
- 2 tējkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
- Nedaudz sīpolloku
- 2 daiviņas ķiploku
- 2 tējkarotes malta svaigā ingvera
- 2 tējkarotes sojas mērces
- Sāls un pipari – pēc garšas
- Nedaudz sezama sēklu
Mērcei:
- 80 ml ūdens + 2 ēdamkarotes
- 120 ml sojas mērces
- 110 g šķidra medus
- 1 daiviņa ķiploka
- ½ tējkarotes smalki sagriezta svaiga ingvera
- 2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
Pagatavošana:
1.Gaļai pievieno olu, cieti, sīpollokus, sasmalcinātu ķiploku, ingveru, sojas mērci un garšvielas. Kārtīgi samaisa, izveido bumbiņas un liek uz cepampannas. Cep 220°C aptuveni 15-20 minūtes.
2.Traukā ielej 80ml ūdens, sojas mērci, medu, pievieno sasmalcinātu ķiploku un ingveru. Atlikušo ūdeni sajauc ar cieti un pievieno pārējai mērcei. Mērci gatavo uz mērenas uguns, periodiski maisot, līdz tā sabiezē.
3.Kad viss ir gatavs, gaļu un mērci sajauc kopā.