0.3 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Receptes: Interesantas un gardas uzkodas Līgo svētku galdam

 

Vistas gaļas bumbiņas terijaki mērcē

Sastāvdaļas:

Vistai:

  • 450 g vistas maltās gaļas
  • 1 ola
  • 2 tējkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • Nedaudz sīpolloku
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 tējkarotes malta svaigā ingvera
  • 2 tējkarotes sojas mērces
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • Nedaudz sezama sēklu

Mērcei:

  • 80 ml ūdens + 2 ēdamkarotes
  • 120 ml sojas mērces
  • 110 g šķidra medus
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ tējkarotes smalki sagriezta svaiga ingvera
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes

Pagatavošana:

1.Gaļai pievieno olu, cieti, sīpollokus, sasmalcinātu ķiploku, ingveru, sojas mērci un garšvielas. Kārtīgi samaisa, izveido bumbiņas un liek uz cepampannas. Cep 220°C aptuveni 15-20 minūtes.

2.Traukā ielej 80ml ūdens, sojas mērci, medu, pievieno sasmalcinātu ķiploku un ingveru. Atlikušo ūdeni sajauc ar cieti un pievieno pārējai mērcei. Mērci gatavo uz mērenas uguns, periodiski maisot, līdz tā sabiezē.

3.Kad viss ir gatavs, gaļu un mērci sajauc kopā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.