Lavaša čipsi
Sastāvdaļas:
- 1 ola
- 1 tējkarote krējuma (20%)
- Sāls – peč garšas
- 1-2 tējkarotes universālu garšvielu
- Nedaudz diļļu
- 70 g cieta siera
- Plānā lavaša loksne
Pagatavošana:
1.Olu sajauc ar krējumu. Pievieno sāli, garšvielas, smalki sagrieztu ķiploku un vēlreiz samaisa, līdz ir viendabīga masa.
2.Sieru sarīvē uz smalkas rīves.
3.Lavašu no vienas puses sasmērē ar krējuma mērci un sagriež nelielos taisnstūrīšos. Izklāj tos uz cepampapīra. Katru gabaliņu apber ar rīvētu sieru.
4.Cep čipsus 160-170 grādos aptuveni 5-7 minūtes. Čipsi gan visu laiku ir jāuzrauga. Kad tie ir ieguvuši zeltainu krāsu un sacietējuši, tie ir gatavi.