Sastāvdaļas:
- Ūdens
- 200-250 g cukura
- 2 ēdamkarotes sāls
- 200 ml etiķa 9%
- 6 daiviņas ķiploka
- 2 upeņu lapas (pēc izvēles)
- 1 – 1 ½ kg gurķu
Pagatavošana:
1.Katlā ielej ūdeni marinādei, pievieno sāli, cukuru un etiķi. Samaisa, uzvāra un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2.Sterilizētas burkas dibenā liek ķiplokus un lapas. Tad pievieno gurķus, aplej ar marinādi un uzliek vāku.
3.Burku liek dziļā katlā, ielej ūdeni tā, lai apņem ¾ burkas. Liek uz uguns uz 7-10 minūtēm. Šajā laikā gurķi sāks mainīt krāsu. Pēc tam burku var aizvākot.
Autors: Dieviete.lv
Kāds ūdens daudzums?
Ūdens daudzums 1litrs
Paldies!
Ja ,rakstiet recepti, tad tā, lai var saprast ar visām sastāvdaļām, cik tad vajag ūdeni?