17.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Viegli pagatavojami arbūza salāti

 

Šie arbūza salāti ir ļoti sulīgi un viegli pagatavojami.

Sastāvdaļas:

250-300g arbūza mīkstuma;
85g fetas siera;
70g saldētas ogas;
2 ēdamk. l. olīveļļas;
1 mazs, sarkanais sīpols;
0,5 ēdamk. l. balzāmetiķis;
1 tējk. šķidrs medus;
pāris zariņu piparmētras;
sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sagriez arbūza mīkstumu kubiņos. Blenderī ber ogas un visu samaļ. Varat izmantot dzērvenes, avenes vai jāņogas. Izberziet caur sietu, lai attīrītu no mizām un kauliņiem. Ogu biezenī ielej olīveļļu, etiķi un medu. Pievienojiet sāli un piparus, visu samaisiet. Starp citu, iegūtā ogu mērce ir lieliski piemērota arī gaļas un zivju ēdieniem.

Sagrieziet sarkano sīpolu pusgredzenos. Sīpolus pievienojiet ogu mērcē un visu atstājiet uz 10 minūtēm. Fetas sieru sagrieziet kubiņos. Fetas sieru un arbūzu lieciet klāt pārējām sastāvdaļām, visu samaisiet. Salātus dekorējiet ar piparmētru lapiņām. Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.