6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Ir karnevālu laiks!

 

Ja neesi nopirkusi biļeti uz rītdienas Zemfiras vai Krisa Rī koncertu, tad no sirds iesaku piektdienas vakaru pavadīt Mākslas akadēmijas karnevālā. Šogad tas notiks 70.(!) reizi pēc kārtas, un, spriežot pēc savas pieredzes, šajā naktī Mākslas akadēmija un tās iemītnieki pieņem visus.

Pēc vidusskolas beigšanas uz Mākslas akadēmijas karnevāliem gāju katru gadu. Visbiežāk gan to izdomāju pēdējā brīdī, tāpēc tērpa izvēlei daudz laika neatlika. Un tad nu izlīdzējos ar izlaiduma kleitu, kuru vienkārši vilku izgrieztu uz otru pusi. Tā kā kleitai odere ir no smalka melna auduma, kas sniedzas līdz pat potītēm, tad koptēls ir gana pārdabisks un romantisks. Savukārt sejas slēpšanai izmantoju dažādas maskas. Un vakara loma gatava!

Patiesībā šogad vienu karnevālu jau esmu izbaudījusi. Kad nupat biju Šveicē, Bernē, tur ielas bija pilnas ar dīvainiem radījumiem: zaļmatainiem klauniem, Skotijas Nesijām, zeltītām princesēm, ABBA-s līdziniekiem un vēl, un vēl. Trīs dienas no vietas (dienu un nakti!) rībēja bungas un skanēja stabules, jo notika gadskārtējais Fashnacht karnevāls.

Ja rītvakar izlemšu aiziet uz Mākslas akadēmijas karnevālu, varu pačukstēt, kādā tēlā mani visdrīzāk varēs sastapt. Fashnacht karnevālā redzēju fascinējošas raganas skaistās tumši zaļās kleitās un greznās cepurēs. Viņām uz pleca bija uzsēdināti mākslīgi melni kaķi un somiņu vietā – plastmasas žurkas. Izskatījās kolosāli!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.