13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pārsteidzošais atradums

 

Nedēļas nogalē kopā ar draugiem, meklējot patvērumu no tveicīgā laika, aizgājām līdz Daugavai. Pārdaugavā Vanšu tilta kreisajā pusē ir brīnumaina vieta – netālu no krasta ūdenī atrodas vairāki akmens bluķi, pie kuriem senāk tika sieti plosti. Ja no malas izskatās, ka ūdens šajā vietā ir diezgan dziļš, tad patiesībā bez pūlēm var aiziet līdz šiem akmeņiem, uzrāpties augšā, sēdēt un netraucēti vērot saulrietu un Vecrīgas ugunis. Pēkšņi mēs pamanījām, ka ūdenī peld aizvērta pudele.

Tā kā pudele atradās netālu no krasta, viens no draugiem, daudz nedomājot, to izvilka ārā. Pudele bija rūpīgi aiztaisīta, bet iekšā bija balta lapa. Attaisīt pudeli nebija nekādu problēmu, bet ar lapiņas izvilkšanu gan bija ko pacīnīties – beigās nācās pudeli saplēst.

Uz lapas bija šāds teksts:

"Šo vēstījumu pudelē ievietoja un Rīgā, Daugavā pie Saules akmens savā kāzu dienā 2007. gada 11. augustā svinīgās ceremonijas laikā ūdenī palaida Dace un Juris. Laimīgie atradēji, uzrādot pudeli ar šo vēstījumu, pretī saņems pilnu šampanieša pudeli pēc sekojošas adreses…"

Pudeli mēs atradām tajā pašā dienā – 11. augustā. Vēstījums bija peldējis vien pārsimts metrus no Saules akmens labajā pusē līdz Vanšu tilta kreisajai pusei. Tas patiešām bija patīkams pārsteigums. Tagad tikai jādodas pēc šampanieša, vienīgi pudeli, kurā atradās vēstījums mēs gan paspējām saplēst.

P.S. Vai arī tu kādreiz esi nosūtījusi vēstījumu stikla pudelē? Vai atradusi ko līdzīgu?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsKā es ķēru kurlu kaķi
Nākamais rakstsTrīs vienā