8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Trenažieru zāle sievietēm – ko ņemt vērā pirms to apmeklēt?

 

Ikkatra diena ir īstais brīdis ļauties sportiskām aktivitātēm, kas ne vien palīdzēs izskatīties labāk, bet arī uzlabos pašsajūtu un veselību. Arvien aktuālāka izvēle, uzsākot sportiskas aktivitātes, ir tieši trenažieru zāle. Vieta, kur pulcējas dažāda vecuma un dzimuma cilvēki, kam ir kopīgi mērķi. Kā zināt, kura trenažieru zāle ir piemērotākā, vai vienmēr nepieciešama arī trenera palīdzība un kādi ir galvenie riski, apmeklējot sporta zāles? Par visu svarīgāko lasiet raksta turpinājumā!

Foto: Pixabay.com / tanjashaw

Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, apmeklējot trenažieru zāles, nepieciešams jau iepriekš iepazīties ar visu, kas saistīts ar treniņprocesu. Kas tajā ietilpst?

 

Sāciet ar motivāciju!

Visa pamatā ir vēlme nodarboties ar sportiskām aktivitātēm. Ja skriesiet, veiksiet vingrinājumus vai dosieties uz zāli ar nepatiku, tas nesniegs vēlamo rezultātu. Galvenie iemesli, kāpēc cilvēki dodas uz sporta zālēm, ir, lai:

  • samazinātu ķermeņa svaru;
  • uzlabotu veselību;
  • nostiprinātu muskulatūru un kļūtu spēcīgāki;
  • uzlabotu sportisko formu un attīstītu konkrētas muskuļu grupas sporta veidam, kuru pārstāv.

Nav pareizas vai nepareizas motivācijas. Atzīstama ir gan vēlme uzlabot veselību, gan vēlme izskatīties labāk savās un citu acīs. Ja esat skaidri apzinājies, kas Jums sniedz motivāciju, varat virzīties tālāk. Ar ko turpināt?

 

Izvēlieties atbilstošu vietu treniņiem!

Trenažieru zāles ir dažādas pēc to iekārtojuma, pieejamajiem trenažieriem un citiem priekšnoteikumiem. Īstās vietas izvēle ir atkarīga no mērķa. Piemēram, ja vēlies:

  1. uzlabot veselību, ieteicams apmeklēt trenažieru zāli, kurā pieejami dažādi kardio trenažieri, kas ļaus nostiprināt asinsvadus, kā arī padarīs spēcīgākus muskuļus;
  2. nostiprināt dažādas muskuļu grupas, izvēlies zāli, kurā pieejami spēka trenažieri, hanteles, pievilkšanās mehānismi u.c.

Lielākoties trenažieru zālēs pieejams plašs aktivitāšu klāsts, tādējādi ļaujot katram atrast ko piemērotu.

Foto: Pixabay.com / tacofleur

 

Pirms izvēlies – izvērtē!

Galveno lomu trenažieru zālē, protams, spēlē tieši trenažieru un citu atribūtu klāsts, taču ir vēl virkne priekšnoteikumu, kas būtiski var ietekmēt Jūsu vēlmi aktīvi darboties. Sievietes, izvēloties treniņu zāli, pievērš uzmanību arī zāles:

  1. atrašanās vietai. Jāatceras, ka trenažieru zāli apmeklēsiet arī gada aukstajos mēnešos, tādējādi nepieciešams izvēlēties vietu, kuru varēsiet apmeklēt gan karstajās vasaras dienās, gan ziemas spelgonī;
  2. atmosfērai. Fitnesa klubs un trenažieru zāle, tāpat kā jebkura publiska vieta, būtiski atšķiras pēc tajos valdošās atmosfēras. To ietekmē apmeklētāji, mūzika un telpas iekārtojums. Piemēram, tādās zālēs, kurās bieži uzturas vīrieši un skan smaga tipa mūzika, ne vienmēr ērti jutīsies sievietes;
  3. cilvēku daudzumam. Telpā, kurā iespējams sajust apkārt esošo cilvēku sviedru aromātu, nav patīkami atrasties. Lai no tā izvēlētos, ieteicams izvēlēties plašu zāli vai iekārtot savu grafiku tā, ka uz treniņiem ierodaties dienas vidū, kad to apmeklēs mazāk cilvēku.

Iespējams piemērotāko trenažieru zāli atradīsi, iepazīstoties ar pieejamajām atsauksmēm no draugiem, radiem vai paziņām. Ieteicams izmantot bezmaksas iespēju izmēģināt konkrētu trenažieru zāli, ko nereti piedāvā šāda veida iestādes. Taču ar to viss nebeidzas – kā pareizi veikt treniņus, lai novērstu iespējamos riskus, kas var rasties nepareizu darbību rezultātā?

 

Trenažieru zāle ar treneri vai bez – ko izvēlēties?

Vieglāk, protams, ir izvēlēties zinoša speciālista palīdzību, kas precīzi izplānos Jūsu treniņa grafiku un ļaus bez liekiem satraukumiem nodoties sportiskām aktivitātēm, taču jāatzīst, ka ne visiem ir iespējams atļauties trenera pakalpojumus. Kādas priekšrocības sniegs trenera palīdzība?

  • Kvalitatīvu treniņprogrammu, kas ļaus ātrāk un efektīvāk sasniegt vēlamos rezultātus.
  • Uzraudzību treniņu laikā speciālista pavadībā, tādējādi neradot raizes, ka iespējams kādu vingrinājumu paveikt nepareizi.
  • Ieteikumus, kas var palīdzēt ne tikai treniņprocesā, bet ārpus trenažieru zāles.

Treniņu programma trenažieru zālē sievietēm ir ļoti populāra, taču nereti tieši sievietes ir tās, kas savu treniņu programmu veido pašas.

Priekšrocības, treniņprogrammu veidojot pašam

Galvenokārt, veidojot savu programmu, iespējams:

  1. izprast savu ķermeni pilnībā. Internetā atrodama virkne ieteikumu par kaloriju daudzumu, programmas veidu un trenažieru veidiem;
  2. ietaupīt līdzekļus. Nemaksājot samaksu par trenera pakalpojumiem, iespējams ietaupīt līdzekļus, ko varat novirzīt citiem mērķiem;
  3. iegūt jaunas zināšanas. Saprotot, kā konkrētie trenažieri ietekmē noteiktas muskuļu grupas, būs vieglāk nodoties kvalitatīvam treniņprocesam. Noteikti nepieciešams saprast arī riska faktorus, piemēram, ka, strādājot ar sevi individuāli, vēlamais rezultāts var tikt sasniegts ilgākā periodā.

Lai sportiskas aktivitātes būtu patiesi baudāmas, nepieciešams izvēlēties atbilstošu vidi un telpu. Kāda trenažieru zāle ieteicama?

Foto: Pixabay.com / scottwebb

 

 

Trenažieru zāle veselības centrā “Baltezers” – iespēja skaistākai ikdienai

Mūsdienīga zāle, kas paredzēta sportisku aktivitāšu veikšanai, ikvienai sievietei ļaus baudīt augstāko kvalitāti skaistā vidē. Kāda veida trenažieri pieejami šajā sporta zālē?

  1. HUR – Somijā ražotie pneimatiskie trenažieri, kā funkcionalitāte ļauj to izmantot dažāda vecuma cilvēkiem.
  2. Aerobās slodzes trenažieri – ir tredmili un velotrenažieri, kā arī hanteles un svaru stienis.
  3. Eliptiskais trenažieris un steperis – daiļā dzimuma pārstāves izmanto, lai iesildītos vai ilgstoši veiktu vingrinājumus treniņa laikā.

Kāds ir cenu diapazons?

Veselības centrā “Baltezers” iespējams iegādāties gan vienreizēju abonementu, gan paredzētu vienam mēnesim. Abonementa cena:

  • mēnesim ir 30 euro;
  • vienreizējam apmeklējumam 4 eiro.

Mīliet sevi, savu ķermeni un veselību, rūpējoties par tiem gan pēc garām darba dienām, gan laiskās brīvdienās! Sievietes ir pelnījušas izskatīties un justies labi, tāpēc trenažieru zāle var kalpot kā galvenais ceļš uz to. Apmeklējiet Baltvilla.lv mājaslapu un iepazīstieties ar plašo piedāvājuma klāstu!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.