8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

5 padomi, kā ietaupīt naudu

 

Lielākā daļa no mums dienu dienā tērē naudu. Lietojot bankas karti ikdienas maksājumu veikšanai ir viegli aizmirst piedomāt, vai visi mūsu ikdienas tēriņi tik tiešām ir nepieciešami? Maksājot ar karti mums nav fiziski jāizņem banknotes un monētas no sava maka un līdz ar to, tīri psiholoģiski, ikdienā norēķinoties ar karti, mēs piemirstam naudas īsto vērtību un pieļaujam vairāk spontānu tēriņu.

Raksta turpinājumā apskatīsim 5 vieglus veidus, kā iespējams ietaupīt.

Auto apdrošināšana

Tiem, kam ir savs automobīlis ir zināms, ka auto apdrošināšana var būt dārga izmaksa ilgtermiņā. Ir svarīgi atcerēties ik pa laikam salīdzināt apdrošināšanas kompāniju piedāvājumus un izvēlēties lētāko piedāvājumu. Protams, tas var prasīt nedaudz vairāk laika un pacietības, taču tādejādi iespējams ietaupīt ilgtermiņā. Tas pats attiecas arī uz citām aprošināšanām – ir vērts ik pa laikam apskatīties vai citas apdrošināšanas kompānijas nepiedāvā izdevīgakas likmes tiem pašiem nosacījumiem.

Telefona un interneta pieslēgumi

Tieši tāpat, kā ar apdrošināšanu ir arī ar telefona un interneta pieslēgumiem. Ir vērts turēt acis vaļā un izvēlēties izdevīgako pieāvājumu. Mūsdienās gandrīz katram ir telefona abonaments un/vai interneta pieslēgums un daudzi no mums, nedomājot apmaksā ikmēneša rēķinu. Taču ir vērts ik pa laikam izpētīt tirgus piedāvājumu un, gandrīz ar garantiju, būs iespējams atrast lētaku piedāvajumu tam pašam pakalpojumam. šādi ilgtermiņā var sanākt ietaupīt pat vairakus simtus eiro.

Aizmirsti ikmēneša maksājumi

Gandrīz katru jauno gadu mēs apņemamies dzīvot labāk un veselīgāk. Katru Janvāri visās sportazālēs piesakās jūra jaunu biedru, taču pāris mēnešus vēlāk lielākā daļa ir aizmirsusi jaunā gada apņemšanos un ir pārstājuši apmeklēt sporta zāli. Bieži vien paiet vairāki mēneši līdz cilvēki bankas izrakstā ierauga šo rēķinu un atcerās atteikt abonamentu. Tā tas ir ne tikai ar sporta zāli, bet arī ar citu veidu abonamentiem, piemēram, mūzikas straumēšanas servisiem kā Spotify vai tiešsaites televīzijas servisiem kā Netflix. Laikus atsakoties no servisiem, ko neizmanto Tu ilgtermiņā ietaupīsi prāvu naudas summiņu.

Nevajadzīgi našķi

Turies pie sava ieirkumu saraksta! Daudzi no mums iepērakas, nesastādot iepirkumu sarakstu. Iepērkoties bez iepirkuma saraksta Tu riskē iztērēt vairāk naudas pārtikas veikalā, nekā nepieciešams. Vislabākā pieeja būtu saplānot maltītes visai nedēļai un vienā reizē iepirkt visus tos produktus, kas nepieciešami šīm maltītēm. Iepērkoties katru dienu, bez konkrēta plāna, mēs neizbēgami sapērkam vairāk produktu, nekā nepieciešams un tādejādi iztērējam vairāk naudas, nekā nepieciešams. Pie tam, iepērkoties bez iepirkumu saraksta, mēs sapērkam vairāk neveselīgu un nevajadzīgu našķu vai arī produktu, kuri netiks sagatavoti laikā un tiks vienkārši izmesti miskastē, tādejādi arī izmetot iztērēto naudu, tā teikt, miskastē.

Pārāk biežas un dārgas izklaides

Maltītes ar draugiem un kokteiļstundas ar kolēģiem – tās ir jaukas izklaides, kas uzlabo noskaņojumu rada labsajūtu ikdienas steigā. Taču der atcerēties, ka ilgtermiņā šie, salīdzinoši mazie izdevumi, sakrājas un rezultējas lielos izdevumos. Lai varētu ietaupīt naudu, nemainot savus ikdienas ieradumus, viena no iespējām ir noteikt sev stingras robežas un turēties pie tām.Tas, piemēram, varētu būt nosacījums, ka sev atļausi vienu maltīti ārpus mājas un vienu kokteiļstundu mēnesī. Vai arī viena maltīte ārpus mājas katru otro nedēļu un viens dzēriens ar kolēģiem katru otro nedēļu. Izejot no savas situācijas nosaki sev piemērotus ierobežojumus un turies pie tiem, ilgtermiņā Tu būsi sev pateicīgs par šiem ierobežojumiem un līdz ar to – jaunatklātajiem ietaupījumiem.

Kur atrast nepieciešamos līdzekļus?

Ja tomēr Tev nav sanācis veidot uzkrājumus un ir nepieciešams norēķināties par neparedzētiem izdevumiem, tad iespējams Monni.lv var Tev palīdzēt! Monni salīdzina visus Latvijā pieejamos nebanku kredītus un palīdz saviem lietotājiem atrast vispiemērotākos aizdevuma veidus. Visu veidu kredīti, sākot ar ātrajiem kredītiem un beidzot ar kredītlīnijām. Pirms aizņemies, atceries izvērtēt savas finansiālās iespējas un vai spēsi kredītu atmaksāt laikā!


 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.