0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

SEPTIŅI MATCHAS BRĪNUMI

 

Gudrie Zen mūki neko daudz nezina par fitnesu, bet viņi noteikti zina kā nodzīvot ilgu, veselīgu un mierpilnu mūžu. Viens no viņu noslēpumiem: matcha tēja. šī metabolismu veicinošā, kalorijas dedzinošā, stresu samazinošā, vēzi uzveicošā, lieliskā detoksificējošā tēja pārsteidzoši iedarbojas uz prātu un ķermeni.

Ja vēl nedzerat matcha zaļo tēju, jūs atpaliekat no laika! Atkarību izraisošā un skābi saturošā kafija palēnām izzūd “atpakaļskata spogulī”, savukārt matcha kļūst par jauno espresso vai latte kategorijas favorīti. PuraVida matcha par to zina visu un palīdzēs jums sekot līdzi laikam.

Neskatoties uz to, ka zaļo tēju mēs dzeram jau simtiem gadu, matcha zaļā tēja ir atklāta tikai nesen, jo iepriekš tā bija apslēpta noslēpumainajā Budistu mūku un neizprotamo Japāņu tradīciju pasaulēs. Tagad tā strauji iekaro savu popularitāti pasaulē, īpaši jau veselīga dzīvesveida piekritēju vidū, pateicoties tās neticami vērtīgajām īpašībām.

Pretēji parastai zaļajai tējai, matcha tējas lapas aug ēnā, kas palielina hlorofila saturu lapā. Lapas tiek plūktas ar rokām, tvaicētas, žāvētas un saberztas smalkā zaļā pulverī.

Tējas vēsture un audzēšana ir interesanta, bet vissvarīgākais ir tās saturs.

DETOKSIKATORS

Iesākumā pateiksim, ka viena tase matcha tējas satur tikpat daudz antioksidantu kā 10 parastās zaļās tējas tases. Matchai ir tādas superspējas galvenokārt tāpēc, ka pilnībā visa tējas lapa tiek izšķīdināta un patērēta uzturā kopā ar tajā esošajiem antioksidantiem, tā nav vienkārši ūdenī izmērcēta un vēlāk projām aizmesta tējas lapa.

Papētiet zemāk sniegto sarakstu. Tas parāda, cik augsts ir matcha tējas antioksidantu līmenis salīdzinājumā ar dažiem populāriem TOP antioksidantu produktiem. Kurš tad galu galā ir TOP augšgalā..?

  • 6 reizes lielāks kā Godži ogām 

  • 6 reizes lielāks kā melnajai šokolādei

  • 13 reizes lielāks kā granātābolam

  • 17 reizes lielāks kā mellenēm

  • 45 reizes lielāks kā brokoļiem

  • 53 reizes lielāks kā spinātiem

VĒŽA PROFILAKSE

Zaļā tēja satur jaudīgus antioksidantus sauktus par katehīniem, kas spēj iznīcināt bīstamos brīvos radikāļus ķermenī. Jaudīgākais katehīns, kas atrasts zaļajā tējā, ir EGCG, kurš tiek uzskatīts par ļoti spēcīgu antikancerogēnu.

Un tagad uzmanību.. Saskaņā ar 2003.gada Kolorado universitātes pētījumu, viena tase matcha zaļās tējas satur 137 reizes lielāku EGCG antioksidantu daudzumu salīdzinājumā ar parastās zaļās tējas tasi!

PRETNOVECOšANĀS LĪDZEKLIS 

Kā mēs zinām, Japāna ir vieta, kur cilvēki dzīvo visgarāko mūžu. Tiek uzskatīts, ka to daļēji ietekmē arī regulāra matcha tējas lietošana.

Matcha ir svarīga Japāņu kultūras sastāvdaļa, un tā ir vispopulārākā zaļā tēja Austrumos. Tagad tā strauji iekaro popularitāti visā pasaulē, pateicoties tās brīnumainajām īpašībām, ieskaitot spēju uzveikt iekaisumus, oksidēšanos un novecošanos.

SAMAZINA “SLIKTO” HOLESTERĪNU

Pētījumi liecina, ka ik dienu izdzerot tasi matchas tējas, tam ir būtiska ietekme uz holesterīna līmeni asinīs. Tā samazina slikto holesterīnu, neaiztiekot labo holesterīnu.

Jāpiebilst, ka šī nav vienīgā metode, ja esat nolēmis ievērojami samazināt holesterīna līmeni. Tātad kopā ar matcha dzeršanu, jums arī ir jāizvairās no ēdieniem ar augstu holesterīna saturu un regulāri jāvingro.

Turklāt matcha tējas lapas satur arī viegli absorbējamas diētiskas šķiedrvielas. Tās diētiskās šķiedrvielas palīdz atvieglot aizcietējumus, ka arī stabilizēt cukura līmeni asinīs.

SAMAZINA SVARU

Pētījumi liecina, ka, pateicoties savām termogēniskajām īpašībām, matcha tēja var stimulēt metabolismu un tauku dedzināšanu, gan atpūtas gan fiziskās aktivitātes laikā.

Noskaidrots, ka matchas lietošana palielina ķermeņa spēju sadedzināt kalorijas no 8-10% līdz 35-43% no ikdienas enerģijas patēriņa.

Citi pētījumi liecina, ka vingrošana uzreiz pēc matcha zaļās tējas dzeršanas vingrošanas laikā palīdz sadedzināt par 25% vairāk tauku.

PALĪGS PRĀTAM

Matcha tēja satur 5 reizes vairāk L-teanīnu kā parastā zaļā tēja. L-teanīns ir aminoskābe ar psihoaktīvām īpašībām, kas palīdz mazināt stresu, nomierina prātu un pat samazina asinsspiedienu.

Lai arī Matcha satur kofeīnu, nomierinošās L-teanīna īpašības līdzsvaro uzbudinošo kofeīna iedarbību. šīs kombinācijas rezultātā matcha tēja stimulē koncentrācijas spējas un domu skaidrību, neradot nekādu nemieru, kas tipiski tiek asociēts ar kafiju.

Lieliska iespēja beidzot uzveikt atkarību no kafijas!

ENERĢIJA, ENERĢIJA, ENERĢIJA…

Tasīte matchas ir lielisks “modinātājs” no rīta, enerģijas deva pēcpusdienā, vai jebkurā brīdī, kad jums ir nepieciešama papildus enerģija. Matcha tēja ir ideāls kafijas aizvietotājs, jo tā sniedz ilgāko enerģijas devu, neizraisot bezmiegu un galvassāpes, kuras ir parasti saistītas ar atkarību no kafijas.

PADOMI, KĀ UZLABOT JŪSU PIEREDZI AR MATCHU

Nepievienojiet vārošu ūdeni matcha pulverim, jo tas garšos pēc zāles. Uzvāriet ūdeni un ļaujiet tam atdzist 5 minūtes pirms pievienot tējai (līdz 800C). Izmantojoiet elektrisko putotāju, lai palīdzētu pulverim izšķīst.

šodien jau ir daudz piedāvājumu, kuri atšķiras ar kvalitāti un līdz ar to cenām. Lai panāktu rezultātus, pārliecinieties, ka jūs izvēlaties tikai labas kvalitātes matchu. PuraVida matcha mājaslapā var izvēlēties sev piemērotu šķirni un pasūtīt šo labestības paciņu tieši mājās.

Katrs cilvēks ir atšķirīgs. Daži iemīlēs matchu no pirmās tases, citiem ir nepieciešams mazliet laiks, lai pierastu pie tās garšas. Labās ziņas ir tādas, ka pastāv daudzi un dažādi veidi kā lietot matchu (sākot ar matcha latte, beidzot ar matcha kēksiņiem). Dodiet tai iespēju, un rezultāts atmaksāsies.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.