13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

3 sportiskas aktivitātes, kas piestāvēs drēgnajai sezonai, un 3 Instagram konti, kas iedvesmos tās pildīt

 

Lai gan rudens sezonai bieži ir raksturīgas ilgas pēc aizgājušās vasaras un siltuma, ir vērts izbaudīt šī gadalaika burvību, īpašu vērību veltot rūpēm par savu labsajūtu un veselību. Viens no labas pašsajūtas stūrakmeņiem noteikti ir aktīvs dzīvesveids – tas nāk par labu ne tikai ķermenim, bet arī emocionālajai veselībai. Lai gan dienas kļūst arvien īsākas un dzestrākas, sportot var gan svaigā gaisā, gan telpās. Galvenais izvēlēties piemērotu apģērbu un slodzi. Sadarbībā ar uztura speciālisti un fitnesa treneri Justīni Apini, piedāvājam 3 idejas, kas attīsta gan fiziskās īpašības – izturību, spēku, koordināciju un lokanību, gan sniedz emocionālu pacēlumu.

DEJA – HARMONISKI ATTĪSTĪTS AUGUMS UN EMOCIONĀLĀ BRĪVĪBA
Deju nodarbības veicina vispārēju organisma labsajūtu – ķermenis kļūst spēcīgāks, lokanāks, tiek attīstīta vispārējā muskulatūra un izkopta stāja. Dejotāja un fitnesa trenere Justīne Apine uzskata, ka ikviens var iemācīties dejot jebkurā vecumā, tādēļ ir jāpārvar savas bailes un jāpamēģina. Iesācējam galvenais uzdevums ir izmēģināt vairākus deju stilus. „Man kā pasniedzējai lielākais gandarījums ir redzēt to, ka pēc katras deju stundas ar cilvēku notiek acīmredzamas izmaiņas – manas dejotājas kļūst pārliecinātākas, drosmīgākas un laimīgākas. Pārvarot nedrošību un sajūtot sava darba rezultātus, notiek personības izaugsme,” atzīst Justīne. Deju treniņš parasti ietver interesantu un viegli apgūstamu horeogrāfiju, tā uzlabojot dejotprasmes un vienlaikus attīstot arī fiziskās īpašības – izturību, koordināciju un lokanību.

AKTIVITĀTĒM IEKšTELPĀS – JĀ!
Rudens sezona aktīvi atsākusies arī sporta klubos, tādēļ šis ir piemērotākais laiks atgriezties pie iecienītākajiem treniņiem telpās vai uzsākt ko jaunu.

Ja plāno apmeklēt sporta zāli pirmoreiz, būtiski ņemt vērā vairākus aspektus – sporta kluba ģeogrāfisko atrašanās vietu (vēlams, lai tā sakristu ar taviem ikdienas maršrutiem), sākumā apmeklēt zemas intensitātes treniņus, jo ķermenis pie slodzes jāpieradina pakāpeniski, tāpat būtiski konsultēties ar jomas speciālistiem – progress iespējams tikai tad, ja nodarbības apmeklēsi saskaņā ar treniņu plānu un sakārtotu ēšanas grafiku.

Tāpat ir svarīgi neļauties stereotipiem par sporta zālēm – to piedāvājums šobrīd ir ļoti plašs. Paralēli tradicionālajām iespējām darboties svaru zālē vai apmeklēt aerobikas grupu nodarbības, lielākā daļa sporta zāļupiedāvā arī interesantas alternatīvas, kas īpaši piemērotas rudenīgajam laikam. Iesakām izmēģināt, piemēram, jogu, kas palīdzēs labi justies gan iekšēji, gan pietiekami intensīvi nodarbinās arī ķermeni.

SKRIEšANA ARĪ RUDENS SEZONĀ
„Rudens ir brīnišķīgs laiks, lai ar dažādām aktivitātēm nodarbotos svaigā gaisā! Piekrītu apgalvojumam, ka nav nepiemērotu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs. Pēc šīs patiesības vados jau vairākus gadus, skrienot visos gadalaikos,” komentē Justīne Apine. Vēsā un lietainā laikā būtiski ir pievērst uzmanību piemērotam apģērbam un apaviem – tiem jābūt izturīgiem pret mitrumu un vienlaikus elpojošiem. Pieredzējuši skrējēji vēsā laikā iesaka izmantot vairāku apģērbu kārtu principu – divas vai trīs plāna un elpojoša materiāla apģērba kārtas būs labāka izvēle nekā pārlieku biezs treniņtērps. Rudens dzestrie rīti ne tikai sniegs papildu enerģijas devu, veicinot skābekļa apriti organismā, bet arī nostiprinās imunitāti. Pēc skrējiena rudenīgos apstākļos noteikti nomaini mitro apģērba kārtu un iepriecini sevi ar siltu dzērienu.

IEDVESMOJIES UN MOTIVĒ SEVI INSTAGRAM
Ielūkojies kādā no šiem Instagram profiliem, ja vēlies iedvesmoties un nezaudēt motivāciju aktīvam dzīvesveidam. Jaunākās tendences, padomi un triki, kā arī pieredzes stāsti un aizkulises – šīs meitenes regulāri dalās ar saturu, kas ne tikai iedvesmos un informēs par aktīva dzīvesveida aktualitātēm, bet ļaus pieņemt lēmumu par labu regulāram skrējienam, rīta jogai vai deju stundai:

Justīnes Apines Instagram konts ir veids kā nepastarpināti ieraudzīt dejas un fitnesa pasaules ikdienu un iedvesmot sevi būt kustībā:
https://www.instagram.com/justine_apine

Savukārt, ja meklē papildu motivāciju pievērsties jogai, seko Maijai Meierei, kura tev katru dienu iemācīs jaunu jogas pozu:
https://www.instagram.com/maija_un_kaijas/

Vai arī ielūkojies lielā sporta aizkulisēs, sekojot apburošajai kamaniņu braucējai Ullai Zirnei viņas iedvesmojošajā ceļā pretī nākamā gada Olimpiskajām spēlēm:
https://www.instagram.com/ulla_zirne/

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.