15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Sper pirmos soļus skriešanas pasaulē!

 

Pasaules lielākā skriešanas komūna adidas Runners Riga uzsāk pavasara treniņu programmu, kas īpaši paredzēta iesācējiem − tā veiksmīgi palīdzēs sagatavoties pirmajam skrējienam Lattelecom Rīgas maratonā!

šis Latvijā ir vēl nebijis un unikāls projekts. Skriešanai kļūstot aizvien populārākai, daudz cilvēku vēlas uzsākt šo brīvā laika nodarbi, taču pārāk bieži tas tiek darīts sasteigti un nepārdomāti. Rezultātā jaunpienācēji iedzīvojas traumās un zaudē vēlmi turpināt treniņus.

 

Treniņi notiks pēc skriešanas treneres un Latvijas čempiones maratonā Anitas Kažemākas programmas, un tos vadīs adidas Runners Riga treneri. „Pamatā tie tiks balstīti uz ātru soļošanu, aerobu skriešanu un vispārējās fiziskās sagatavotības vingrinājumiem, ar kuru palīdzību tiks nostiprinātas ķermeņa muskuļu funkcijas. Papildus tam aprīļa beigās un maija sākumā tiks iekļauti ātruma un tempa skrējieni. Pareiza skriešanas tehnika ir svarīga gan lai uzlabotu veselību, izskatu un pašsajūtu, gan lai nenodarītu sev pāri un negūtu traumas,” norāda Anita Kažemāka.

Projekts norit sadarbībā ar Lattelecom Rīgas maratonu, un tā pārstāvji atzīmē, ka „šie treniņi ir lielisks veids, kā profesionāļu uzraudzībā spert pirmos soļus skriešanā, jo katram jaunpienācējam ir nepieciešams treneris, kurš atbalstīs brīžos, kad tas būs visvairāk nepieciešams. Skriešanas komūnas treneri rūpēsies par pareizu tehniku, kā arī jau pašā saknē palīdzēs nostiprināt ne tikai fiziskās prasmes, bet arī pašu attieksmi un motivāciju paveikt iecerēto!”

Visi treniņi ir bez maksas un pirmais notiks jau 11. martā, plkst. 10.00, Mežaparkā, pēc tam tie notiks trīs reizes nedēļā. Ar pilnu treniņu programmu un treniņu datumiem var iepazīties Facebook grupā adidas Runners | RIGA. Tie, kas treniņus apmeklēs regulāri, varēs sevi pierādīt Lattelecom Rīgas maratonā bez maksas, dāvanā saņemot arī adidas Runners Riga kreklu!

adidas Runners ir pasaules lielākā skriešanas komūna, kas darbojas jau 70 pasaules pilsētās un pulcē vairāk nekā 150 000 biedru. Kopš 2017. gada pavasara tā darbojas arī Rīgā, Citadeles ielā 2, piedāvājot plašu treniņu programmu, kur sev piemērotas nodarbības atradīs ikviens skrējējs.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.