3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Dodies pie ārsta un uzzini vairāk par savas ādas stāvokli

 

Lai arī jau nākošnedēļ varēsi lasīt atbildes uz Cosmo lietotāju jautājumiem par ādas kopšanu, Tev ir lieliska iespēja doties uz bezmaksas konsultāciju arī klātienē.

Latvijā tiek veikts pētījums, kurā meklē ar ādas audzēju, konkrēti melanomas, attīstību saistītos gēnus. Atrodot šādus gēnus ir iespējams savlaicīgi paredzēt audzēja attīstības risku un veikt profilaktiskos pasākumus tā novēršanai.

Portāls Sveika.lv aicina Tevi piedalīties pētījumā par gēnu (iedzimtības) un vides saistību ar melanomu. Lai piedalītos pētījumā, savu vizīti piesaki iepriekš. Būs nepieciešams aizpildīt anketu un nododot asins paraugu. Bezmaksas apskates laikā saņemsi arī dermatologa konsultāciju par dzimumzīmēm un visa ķermeņa dzimumzīmju apskati, kā arī ieteikumus ādas kopšanai.

29.11. no plkst.10 – 17

Melanomas pētījuma diena.

Pieteikties pa tālr. 26550799, Dr.Kristīne Azarjana.

 

9.12. no plkst.10 – 17

Problemātiskas (sausa, taukaina, pinnes), kuperozas (paplašināti asinsvadi) ādas kopšana.

Pieteikties SIA Lāzerplastikas klīnika, Baznīcas ielā 31, 3st. Tel: 67295066. Dr.Anita Ābelīte.

Ir zināms, ka gandrīz visu slimību pamatā ir iedzimtības (gēnu) un vides mijiedarbība. Latvijā jau kādu laiku tiek veikts pētījums, kurā tiek meklēti ar melanomas (ādas audzēja,kas bieži veidojas no jau esošas dzimumzīmes), attīstību saistītos gēnus. Atrodot šādus gēnus ir iespējams savlaicīgi paredzēt audzēja attīstības risku un veikt profilaktiskos pasākumus tā novēršanai. Ģenētiskās analīzes veikšanai ir nepieciešami asins paraugi gan no personām, kurām ir bijusi melanoma, gan no veselām personām (kontrolei).

Jo īpaši interesē cilvēki, ar melanomas saslimšanas gadījumiem asinsradinieku vidū (kādam no vecākiem, brāļiem vai māsām) un cilvēki, kuriem melanoma ir attīstījusies pirms 40 gadu vecuma.   

Melanomas pacientu skaits ar katru gadu pieaug!

0003m22i_bulls_200

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.