2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Skaistumkopšanas triki, ko mācīties no stjuartēm

 

Make-up pareiza uzklāšana ir māksla, kas tiek izkopta dzīves laikā, eksperimentējot un piemeklējot sev atbilstošākos produktus kvalitātes un daudzuma ziņā. Pārsvarā kosmētikas lietošana mūsdienu darba vidē ir katras sievietes individuāla izvēle, ja vien kopējais vizuālais tēls tiek ieturēts lietišķā stilā.

Turpretī komerciālajā aviācijā dekoratīvā kosmētika apkalpei ir gandrīz vai obligāta prasība. Stjuartes savā ziņā vienmēr bijušas stila un sievišķības ikonas. Lai atstātu šādu dabisku, elegantu un profesionālu iespaidu uz pasažieriem, lidsabiedrībā airBaltic apkalpei tiek piedāvāti arī skaistuma kopšanas ievadkursi. Papildus drošības apmācībām airBaltic Treniņu centrā, jaunās stjuartes vienu dienu var apgūt dienas grima uzklāšanas tehniku. Kurss sākas ar ievadlekciju par dažādu produktu unikālajām īpašībām un piedāvātajiem toņiem, un noslēdzas ar individuāli piemeklētu kosmētiku un grima uzklāšanu.

Jaunās stjuartes tiek iepazīstinātas ar četriem pamata produktiem, kam būtu jāatrodas katras sievietes kosmētikas maciņā:

Kosmētikas bāze. Kosmētikas bāzei jeb praimerim jākļūst par neatņemamu sastāvdaļu ne tikai stjuartu, bet ikvienas sievietes ikdienā. Vairums dāmu lieto sejas krēmu kā tonālā pamatu, taču parasts sejas krēms nespēj veikt pilnvērtīgu sejas aizsarg-funkciju. Praimeris turpretim veido barjeras slāni, kas aizsargā poras, kā arī ļauj tonālajam krēmam vienmērīgāk klāties un saglabā tā lieliskās īpašības visas dienas garumā.

Tonālais krēms. Ne viena vien sieviete kādreiz ir “nošāvusi greizi” ar tonālā krēma izvēli. Stjuartu profesijā aizliegts lietot tādu tonālo krēmu, kas ir ievērojami tumšāks un būtiski atšķiras no dabīgās sejas krāsas. Ideālajā gadījumā tonālais krēms jāizvēlas tādā pašā vai vienu toni gaišākā krāsā nekā sejas āda. Piemeklējot īsto krēmu, to ieteicams izmēģināt uz kakla vai žokļa līnijas. Ja, uzklājot tonālo krēmu, tas saplūst ar ādas krāsu un neveido pleķus, tonis būs īstais.

Korektors acu zonai jeb konsīleris. Konsīlerim ir plānāka faktūra nekā tonālajam krēmam, un tas ir paredzēts tumšu loku, vēnu un grumbiņu maskēšanai zem acīm. Parasti konsīleri sastopami dzeltenā vai rozā krāsā. Pirmais variants labāk derēs violetu un zilganu loku slēpšanai, bet rozā tonis atsvaidzinās pelēko nokrāsu.

Pūderis. Stjuartu profesijā dekoratīvai kosmētikai jāizskatās pēc iespējas neitrālākai; ar bronzas un tumšiem pūderiem aizrauties nav ieteicams. Pūderis ir nepieciešams, lai fiksētu uzklātos krēmus (tonālo un konsīleri) un nodrošinātu pēc iespējas ilgstošāku to noturību. Vislabāk izvēlēties vieglus pūderus ar caurspīdīgu nokrāsu – tie palīdzēs ādai izskatīties svaigākai un starojošākai. Akcentam lieti noderēs nedaudz krēmveida vaiga sārtuma.

Kad visi defekti apslēpti un seja izlīdzināta, stjuartes var izvēlēties noskaņojumam vai personībai atbilstošākos dienas grima akcentus. Dabiskam efektam kopējais tēls jāveido siltos toņos, izvēloties maigas krāsas acu līnijas un ēnas, kā arī jāievēro mērenība lūpu krāsas izvēlē. Pamatā tiek lietotas gaišas acu ēnas (matētas vai satīna), lūpu zīmulis, spīdums vai lūpu krāsa tādos toņos.

Nosacījums, ko zina ikviena airBaltic stjuarte – ar kosmētiku nav jāpārspīlē, lai radītu patīkamu un dabisku izskatu. Galvenais ir pareizi mācēt nomaskēt nevēlamo un izcelt tikai to, ko vēlamies.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.