5.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Padomi, kā saglabāt matu skaistumu un veselību mitrā un lietainā laikā

 

Daudzas sievietes rudens un ziemas laikā sastopas ar problēmu – no rīta mājās ieveido matus, bet kamēr nokļūst līdz darbam, tie pārvēršas par putna ligzdu. Mitrā laikā mati pūkojas, saveļas, pieplok pie galvas, lokojas – tie dara visu citu, tikai ne to, ko mēs vēlētos. Ko šādā gadījumā darīt?

Izmanto apstākļus savā labā

Pēdējos gados modē ir nedaudz haotiski un nekārtīgi matu sakārtojumi – brīvi krītošas lokas, šķipsnas, nekārtīgas copes utt. Kāpēc lietainā dienā lieki satraukties? Galvenais, kas šajā gadījumā ir jāievēro – matiem ir jābūt tīriem.

Izvairies no karstuma ietekmes

Frizūra, kas veidota ar lokšķērēm, konusu vai taisnotāju mitrā un lietainā laikā cietīs neveiksmi. Arī žāvēt ar fēnu nevajadzētu. Ja nu tas tomēr ir jādara, izvēlies vēsu gaisa plūsmu. Nav jēgas dedzināt matus, ja tie tāpat pēc brīža zaudēs apjomu, formu un sapūkosies. Labāk atstāj to dabisko izskatu.

Lokainiem matiem izmanto matu vasku

Daudzas sievietes no šiem matu ieveidošanas līdzekļiem izvairās, jo baidās, ka tādējādi mati kļūs smagi un taukaini. Taču tā nenotiks, ja līdzekli lietos pareizi. Pirmkārt, izvēlies kvalitatīvu vasku. Otrkārt, vispirms to nelielā daudzumā iesmērē savās plaukstās, un tikai tad jau iepriekš izžāvētos matos. Treškārt, izvairies vasku klāt pie matu saknēm, citādi tie patiesi izskatīsies netīri un smagi.

Taisnos matos ieklāj matu putas

Lai mati nezaudētu jau tā ne pārāk izteiksmīgo apjomu, mitros matos ieklāj nelielu daudzumu matu veidošanas putu un izžāvē tos ar fēnu (vēsu gaisa plūsmu). Kad mati jau sausi, izķemmē tos ar ķemmi, kurai ir reti sari un nedaudz „sabužini”. Cepuri gan neliec galvā, citādi veidošana būs bijusi bezjēdzīga!

Pin bizes

Ja galīgi negribas cīnīties pret mitrumu, pin bizes. To veidi ir tik dažādi, tāpēc atliek vien eksperimentēt un atrast to, kas vislabāk patīk tieši tev. Tas ir ne tikai stilīgi, bet noteikti arī atbrīvo prātu no nepārtrauktās satraukšanās par to, kas notiek uz galvas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.