4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

25 situācijas, kurās tev nevajadzētu atvainoties

 

Statistika liecina, ka meitenes atvainojas daudz biežāk nekā puiši. Un tas nav tādēļ, ka viņi nespēj dabūt vārdu “Piedod!” pāri lūpām, puiši vienkārši neuzskata, ka visas ne tik ideālās situācijas pieprasa atvainošanos. Un zini, kas ir? Viņiem ir taisnība. Izbeidz nožēlot sīkumus un nesaki piedod katrreiz, KAD…

1. …vēlies maksāt tikai par to, ko pati apēdi. Iedomājies, ka tu ar savu labāko draudzeni pērkat kleitas, bet viņas kleita maksā daudz dārgāk nekā tavējā. Tu taču viņai nepiedāvāsi sadalīt rēķinu uz pusēm. Kādēļ lai tas būtu citādi arī ar pusdienu rēķinu?

2. … kad esi pierādījusi savu taisnību. Viena no patīkamākajām lietām, ko dzirdēt ir “Tev bija taisnība, bet es kļūdījos.” Nesabojā labo sajūtu, palīdzot otram justies mazāk stulbam.

3. …pirms izsaki viedokli. Ja draudzene tev jautā, ko tu domā par viņas kretīnisko jauno draugu, nemēģini piesegt patiesību ar stulbo: “Piedod, bet…” Esi taktiska, bet tieša. Un atceries – tu esi laba draudzene, ja norādi, ka viņa ir pelnījusi ko labāku.

4. …pirms atsaki piedalīšanos kādā pasākumā. Netērē savu enerģiju, izdomājot pieklājīgu atrunu, kādēļ neiesi uz draudzenes māsasdēla skolas ludziņu. Nekā personiska, bet viņš taču ar acīm nemeklēs tevi skatītājos.

5. …kad skaidro viņam, kā tevi apmierināt. Ja viņš to nedarīs piecas minūtes no augšas uz leju, tad piecas no vieniem sāniem uz otriem un tad 10 minūtes koncentriskos apļos, mēs esam pārliecināti, ka tu atradīsi kādu, kas to darīs.

6. …par to vakaru, kad ieradies viena. Cilvēki bez otrajām pusītēm ir tie, kas ballīti padara par īstu ballīti.

7. …kad pati sevi apmierini. Lūk, plāns: nožēlo šo neķītro darbību katru reizi, kad tavs puisis to nožēlo – tas būs aptuveni nekad.

8. … apzinies savas vājības. Apsēstība ar seriāliem, ieradums lasīt ikdienas horoskopu, cepumu mīklas ēšana, kad neviens neskatās… Parādi mums vienu cilvēku bez vājībām, un mēs tev parādīsim garlaicīgu snobu, kurš nevienam nepatīk.

9. …liec viņam gaidīt. Hei, tu viņam izdari pakalpojumu, viņam tagad ir laiks attaisīt vēl vienu aliņu, pabeigt skatīties spēli vai siekaloties, kamēr tu ieslīdi savā kokteiļkleitā.

10 …atvieno draugus Facebook vai draugos. Tie, kam šajā situācijā tiešām vajadzētu atvainoties, ir super lielīgie statusa atjaunotāji vai tie, kas profila bildes maina katru stundu, un mūžīgie fanu lapu pieprasītāji.

11. … tev nepatīk seriāls, kas patīk visiem. Ja tie visi ir tik ģeniāli darbi, tie izturēs tavu nesaudzīgo kritiku.

12. … tu tūlīt pat neatbildi uz īsziņu. Steidzamām lietām tālrunī ir izdomāta forša funkcija – tā ļauj cilvēkiem piezvanīt.

13. … tu kādam kaut ko atgādini n-to reizi. Zināšanai – atgādinājumiem ir jābūt uzbāzīgiem. Ja tie nebūtu, cilvēki tev nedotu to, ko tu no viņiem prasi, tikai tādēļ, lai tu beigtu viņiem rakstīt e-pastus.

14. … saņem algu. Ja tu saņem vairāk nekā tavi draugi, loģiski, ka tu nēsā smalkākas drēbes un brauc foršākās brīvdienās. Svarīgais vārds šeit ir saņem. Esi taču lepna par saviem sasniegumiem!

 15. … sajūsminies par bērniem. Tie vismaz nav kaķēni.

 16. …sajūsminies par kaķēniem. Miljoni Keyboard Cat fanu taču nevar kļūdīties.

 17. …smejas par tavu veco tālruni. Lai tavs džeks smej par tavu jauko, arhaisko tālruni, cik grib – viņam vairs nebūs smieklīgi, kad nejauši iemetīs savu Iphone podā un būs jāizdod kaudze naudas par tādu pašu jaunu.

 18. …pasūti smalku kokteili vienkāršā vietā. Ja cilvēks stāv aiz bāra un sauc sevi par bārmeni, tad viņam jāspēj tev uztaisīt sasodītais Apple Martini.

 19. …tev kāds vienkārši neliekas pievilcīgs. Tas, ka viņš ir jauks, labi ģērbies un nāk no labas ģimenes, nekad neatsvērs to, ka tev nepatīk skatīties uz viņa seju.

 20 …strādā brīvdienās. Jā, tas ir riebīgi, ka taviem draugiem ir jāpagaida. Bet tavs apzinīgums ir viens no iemesliem, kādēļ tev joprojām ir darbs.

 21. …esi pārlieku uzmanīga par savu apģērbu. Ja kāds uzlies sarkanvīnu uz tavas zīda kleitas,labāk, lai tā esi tu pati.

 22. …atzīsties, ka tev nav vēlēšanās gatavot ēst. Nekad! Kādēļ stundām vergot kaut kam, kas garšo daudz sliktāk nekā ķīniešu bistro?

 23. …saproti, ka tev riebjas tava jaunā frizūra. Cilvēkam, kas tur rokā šķēres, nav jāliek tev iet mājās ar briesmīgajām pufīgajām cirtām. Tu neesi tā, kurai vajadzētu izspiest no sevis atvainošanos.

 24. …maksā pilnu cenu. Tā ir pēdējā foršā ādas jaciņa, tavs izmērs un tev pietiek naudas makā. Tā nav izšķērdība. Tā ir “ticība”.

 25. …nekaunīgi flirtē. Mēs patiesi uzskatām, ka flirtēšana ir nozīmīga dzīves prasme. Tu taču neatvainojies, piemēram, ka esi superīga laika plānotāja.

 

Teksts: Ketija Lindenmuta.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.