5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Taupi naudu bez sarkšanas!

 

Mēs esam apkopojuši lieliskus ietaupīšanas veidus, ar kuriem tu šajā brīnišķīgajā vasarā vienmēr varēsi atļauties to, ko vēlies. Iečeko vairākas labas idejas!

 

Lieliska alternatīva randiņam kafejnīcā ir pikniks vai pasēdēšana Daugavmalā, ņemot kafiju līdzi. Tas ir daudz lētāk un saulainā vasaras dienā arī daudz patīkamāk.

Pirms iegādājies kādu elektropreci, apskaties, kurai energoefektivitātes klasei tā pieder. A kategorija ir visefektīvākā (patērē vismazāk enerģijas), bet G klase – pati neefektīvākā. Ja nevari saprast, kurā vietā atrodas šie mistiskie burti, pajautā seksīgajam pārdevējam!

Ar iepriekš sastādīta saaksta palīdzību var izvairīties no nevajadzīgiem un impulsīviem pirkumiem (tādā veidā ietaupot pat līdz pieciem latiem). Turklāt nekad neej iepirkties, ja jūties izsalkusi. Tad tevi vēl vairāk kārdinās dažādu gardumu smaržas, un nemanot tu nopirksi vairāk kā vajadzīgs. Un vēl kas – neesi slinka un paskaties, kādas preces ir novietotas zemākos plauktos, jo lielveikalos visdārgākās preces parasti atrodas pieauguša cilvēka acu līmenī. Zemākos plauktos vari atrast tikpat kvalitatīvus, bet lētākus produktus.

Ja vēlies ietaupīt uz friziera apmeklējuma rēķina, labāk vienreiz samaksā vairāk – dodies pie laba un profesionāla meistara. Matiem ataugot, tie tāpat izskatīsies labi. Turklāt, ja ir labs griezums, tad var iztikt arī bez regulāras matu ieveidošanas.

Lai iegūtu iespēju pirmajai iepirkties par īpašām cenām, piesakies e-pasta saņemšanai savos iecienītākajos veikalos. Tādā veidā tu tiksi pie labākajiem piedāvājumiem gan apģērbu veikalos, gan ceļojumu aģentūrās.

Pusdienlaikā izčeko apkārtnes restorānus – lielākajai daļai no tiem ir komplekso pusdienu piedāvājumi. Garšīgam, bet vēl lētākam variantam meklē pusdienu vietas, kas ir it kā paredzētas noteiktu iestāžu darbiniekiem, piemēram, Rīgas Domes darbinieku ēdnīcu.

Lielākajā daļā beķereju dienas beigās tiek nocenota produkcija. Dažās arī tiek piedāvāti iepriekšējās dienas izstrādājumi par īpaši zemām cenām. Ko darīt? Tev ir jāprasa atlaide, jo liela daļa veikalu to nereklamē.

Neuzķeries uz atlaižu kartēm par konkrētu naudas summu, piemēram, 5 Ls dāvanu kartēm kopā ar kādu citu pirkumu, ja piedāvātajā veikalā par šo summu neko tev vajadzīgu nevar nopirkt.

Ja tavs kosmētikas galdiņš sāk ieliekties no dažādu trauciņu, tūbiņu un burciņu svara, apvaldi savu kosmētoholiķes garu un iegādājies jaunu sejas krēmu tikai tad, kad iepriekšējais ir patiešām izlietots.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.