11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Zemeņu kūkas recepte tavām ballītēm

 

Līdz ar maija izskaņu sākas izlaidumu, dārza ballīšu un citu vasaras svētku laiks. Lai desertā viesus varētu pārsteigt ar gardu un veselīgu mājās gatavotu kūku, izlasi ieteikumus zemeņu kūkas gatavošanā!

 

Mīklai nepieciešams:

200 g miltu

1 šķipsna sāls

125 g sviesta

1 ola

50 g cukura

50 ml auksta ūdens

Pildījumam nepieciešams:

Augļi atkarībā no gadalaika (zemenes, aprikozes, āboli u.tml.)

90 g maltu mandeļu

2 olas

100 g cukura

90 g mīksta sviesta

Trauks:

Pīrāgu forma ar 28 cm diametru, ietaukota

Pagatavošana:

Vispirms milti ir jāieber maisāmā bļodā, jāpiejauc sāls un sasmalcināts sviests. Pēc tam jāpievieno ola, cukurs un auksts ūdens un jāsamīca mīklā. Divas stundas mīklai ir jāstāv ledusskapī. Pēc mīklas izņemšanas tā ir jāizrullē un jāieliek ietaukotā pīrāga formā, tajā jāiedur ar dakšiņu.

Nākamais solis ir augļu notīrīšana un sagriešana mazos gabaliņos vai ripiņās, pēc tam tie jāuzliek uz mīklas. Pēc tam jāņem maltās mandeles, olas, cukurs un mīkstais sviests un tas viss jāsaputo. Iegūtā masa klājama uz augļiem, to nepieciešams izlīdzināt. Gatavošanas laiks krāsnī: 50 minūtes. Ievietošanas līmenis: 1.

Recepti iesaka Electrolux.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsTaupi naudu bez sarkšanas!
Nākamais raksts10 mīti par laimīgu dzīvi