2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 mīti par laimīgu dzīvi

 

Vai arī tu esi to cilvēku vidū, kuri uzskata: laime nav iespējama, ja dzīvē nav sasniegts pietiekami daudz? Ja nepārtraukti sev uzstādi kādu mērķi – iegūt labāku darbu, nodibināt uzņēmumu, dzemdēt bērnus, apceļot pasauli vai “paveikt neiespējamo” un nejūties īsti laimīga to neizdarījusi, izlasi šo rakstu un tu sapratīsi, ka vari būt pilnībā apmierināta ar lietām, kuras jau esi paveikusi.

1.mīts: tev jābūt precētai, lai tu būtu laimīga

Viens no visizplatītākajiem nepareizajiem uzskatiem ir tas, ka ja pāris nav precēts, bet dzīvo kopā ilgus gadus, viņi nemīl viens otru pietiekami (jo neprecas taču). Vai tiešām neviens neiedomājas, ka galvenais ir attiecību kvalitāte, nevis gredzens pirkstā? Ja ar savu vīrieti jūties laimīga, bet jūs neesat precējušies, nav iemesla justies nepilnvērtīgi – šāda situācija ir patiešām daudz labāka par tiem daudzajiem piemēriem, kad pēc skaistām kāzām pāris izšķiras savu slikto attiecību dēļ.

2.mīts: bez bērniem tu esi nepilnvērtīga

Protams, bērni dzīvē sagādā lielu prieku, taču kādēļ gan dzīvei būtu jābūt nepilnvērtīgai bez bērniem? Ja esi nolēmusi šo dzīves posmu mazliet atlikt, tev nebūtu jājūtas vainīgai, ka tik daudz laika vēlies veltīt tikai un vienīgi sev. Ja vien esi izmantojusi šos gadus lietderīgi, vari justies pat ļoti gandarīta!

3.mīts: tev jābūt labai karjerai un superlielam atalgojumam

Droši vien ikkatra dzīvē pienāk brīdis, kad gribas izveidot tādu karjeru, ka citi pārsteigumā vien noelstos. Tomēr bieži vien cilvēki ar laiku saprot, ka dzīvē nozīmīgākas kļuvušas citas vērtības. Turklāt nereti superlabam atalgojumam komplektā nāk arī milzu atbildība, stress un laika trūkums. Tāpēc, ja vien esi apmierināta ar to, kā tu dzīvo, zini, ka ne visiem ir jāsasniedz karjeras augstākie punkti.

4.mīts: liela māja un mašīna ir lietas, bez kurām nevari dzīvot

Muļķības 🙂 vai zini, cik daudz jaunu cilvēku mokas, paņēmuši lielus kredītus, lai piepildītu savus sapņus? Un tad klusībā lādējas, ka varēja vien turpināt braukt ar velosipēdu vai dzīvot īrētā dzīvoklī, līdz brīdim, kad patiešām šīs ekstras var atļauties.

5.mīts: ja neesi redzējusi pasauli, tu nekam nederi

Protams, ir riktīgi forši apceļot dažādas valstis un gūt jaunu pieredzi. Tomēr vari mierināt sevi ar domu, ka sākt ceļot nekad nav par vēlu un tu varēsi to darīt arī vēlāk.

6.mīts: tev ir jāizskatās pēc supermodeles, lai justos labi

Ja tu esi no tām sievietēm, kura visu laiku sūkstās par saviem liekajiem kilogramiem vai citām iedomātām ķermeņa nepilnībām, pavēro cilvēkus uz ielas. Cik no pretimnākošajām sievietēm izskatās pēc supermodelēm un vai tu patiešām domā, ka visas pārējās ir ļoti nelaimīgas? Protams, labs izskats ir labas pašsajūtas pamatakmens, tomēr ne vienmēr izskats izsaka visu.

7.mīts: daudz labu draudzeņu dara sievieti laimīgu

Jā, jā – un cik no šīm “sirdsdraudzenēm” ir patiešām godīgas un ieinteresētas tavā laimē? Patiesība ir tāda, ka nav iespējams uzturēt neskaitāmi daudz kvalitatīvas attiecības, tāpēc lielāku prieku tev dzīvē sniegs dziļākas un uzticības pilnākas attiecības ar pāris draudzenēm.

8.mīts: tev ir jābūt perfektai

Lai justos pilnvērtīgāk, varbūt vadies pēc izteiciena “Nobody is perfect.” Un zini, ka tam ir reāls pamatojums.

9.mīts: vīrietis pie sāniem ir laimīgas dzīves pamatlikums

Iespējams arī tā, taču tikai sievietēm, kuras nav pašpietiekamas. Tāpēc laimīgas dzīves pamatlikums ir būt tādai, lai tev pašai ar sevi ir labi. Tikai tad arī attiecībās tu varēsi justies pilnvērtīga.

10.mīts: ir savtīgi būt laimīgai

Ja jūties slikti brīžos, kad mēdz sevi lutināt, tad zini – pētījumi liecina, ka laimīgi cilvēki velta vairāk laika, lai palīdzētu citiem cilvēkiem tādiem kļūt. Tas ir kā likums, ko stjuartes atgādina pirms katra lidojuma – sākumā jāparūpējas par sevi, lai varētu palīdzēt citiem.

Teksts: Anda Bīriņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.