3.8 C
Rīga
trešdien, 17 aprīlis, 2024

Viss, kas vajadzīgs vasaras ballītei

 

Laba atmosfēra, garšīgi kokteiļi un superīga mūzika – tas ir viss, kas vajadzīgs lieliskai dārza ballītei. Lai arī tavi rīkotie vasaras pasākumi izdotos ideāli, apskati idejas, kā ātri un vienkārši sagatavot garšīgas uzkodas un veiksmīgi tikt galā ar dažādām vasaras likstām!

Lietas, kas tev noderēs dārza ballītē

Balta, gaisīga vasaras kleita – Mūsu modes komanda saka, ka tā vienmēr ir sezonas hits.

Pārnēsājamais grils – Tie nav dārgi un ir ideāli, lai pārvērstu pasēdēšanu dārzā par kulināru izvirtību.

Zila svītraina pludmales soma, kur ielikt visu nepieciešamo – sauļošanās krēmu, ūdeni, Cosmo. Jūrnieku motīvs tieši tagad ir modē.

Pirmās palīdzības līdzekļistandarta komplektam pievieno ūdensizturīgos plāksterus un pinceti, lai varētu izvilkt dzeloni vai skabargas.

Bērnu pūderis – neliela talka deva palīdzēs vieglāk notīrīt ādu no smiltīm, lai nepiegružotu dzīvokļa grīdas vai auto krēslus. Noderēs arī mīksta birste, ar ko notīrīt somas un apavus pirms to ielikšanas auto.

Vecs veļas grozs – Tas lieliski noderēs mantu savākšanai pirms un pēc pludmales vai brīvdienām.

Ievies kārtību pēc atpūtas

* Savāc visas pludmales mantas un jebko, kas ir skalojams. Noskalo un atstāj nožūt saulē (saules stariem piemīt arī dezinficējošas īpašības).

* Izmazgā peldkostīmu, kamēr tas vēl ir mitrs (pietiks tikai ar skalošanu, ja plāno to vilkt nākamajā dienā). Ja mazgā veļasmašīnā, vislabāk lieto atsevišķu veļas somiņu, lai pēc mazgāšanas būtu vieglāk atrast veļas kaudzē un tas nesapītos ar pārējām drēbēm.

Padoms jebkurai aktivitātei brīvā dabā

Iemet somā pāris liekus plastikāta maisiņus ar aizvelkamu augšu (kā plastikāta maisiņi lidostās) vai parastus iepirkuma maisiņus, lai būtu, kur ielikt slapjo peldkostīmu, smilšainos pludmales apavus vai netīros piknika traukus.

Kā vislabāk salikt aukstuma kasti piknikam

Vienkāršākais likums ir šāds – to, ko ēdīsiet pirmo, jāliek virspusē. Visu, kam jāsaglabājas ilgāk aukstam, jāliek apakšā, lai tas nesabojātos no biežas vāka atvēršanas, kad ņemsiet ārā dzērienus. Visiem produktiem pa virsu uzliec pāris maisiņus ar ledu, jo aukstums plūst uz leju. Dienas beigās visus neapēstos svaigās pārtikas produktus, kas bijuši ārpus kastes, droši met ārā, jo divas stundas karstumā ir pietiekami, lai tie vairs nebūtu lietojami.

 

Receptes tavai dārza ballītei

Uztaisi stilīgu vasaras dzērienu

Šī punša pagatavošana tiek pabeigta ar alus pievienošanu – tā ir šī gada aktualitāte ierastajai punša veidošanai ar dzirkstošo vīnu, turklāt visas sastāvdaļas ir lētas un viegli atrodamas.

Apelsīns, citrons vai laims, sagriezti ripiņās

Ledus

Vodka

Džindžerella

Limonāde

Gaišais alus

Ņem krūku, ieliec sagrieztos citrusaugļus, tad piepildi trešdaļu ar ledu. Ielej glāzi vodkas, limonādes un džindžerellas. Nobeigumā pievieno glāzi alus.

Avots: Alekss Gonzalezs, Ņujorkas 9 restaurant bārmenis.

Tekilas sangrija

Sasodīti laba! Un sagādā daudz mazāk problēmu nekā smalkie, blenderētie kokteiļi.

Sajauc vienu pudeli dzirkstošā vīna ar divām glāzēm citrona vai laima limonādes, pievieno 1 glāzi sudraba tekilas, ½ glāzi Triple Sec un sagrieztus augļus.

Avots: Keitija Lī.

Iemācies supervienkāršo mērci

Ņem to līdzi vienmēr, kad ej pie draugiem uz bārbekjū ballīti!

2 glāzes svaigu, gatavu mango vai ananāsu, sagriezti gabaliņos;

¼ glāze sakapātu svaigu koriandra lapu;

1 buntīte smalki sakapātu lociņu;

1 sakapāts halapenjo, bez sēkliņām;

2 ēdamkarotes Extra Virgin olīveļļas;

2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas;

1 ēdamkarote kļavu sīrupa;

Sāls un pipari pēc garšas.

Visas sastāvdaļas sajauc bļodā un pasniedz.

Avots: Nadia G, Bitchin`kitchen cookbook autore.

Vistas fileja Milāniešu gaumē

4 ekoloģiski audzētas vistas filejas (vari izmantot arī parastās) – nomazgātas un nosusinātas

1 glāze piena

2 glāzes rīvmaizes, sajauktas ar 1 tējkaroti svaigi maltu piparu un 1 tējkaroti rupjā sāls

½ glāzes extra-virgin olīveļļas, sadalīta divās daļās

Noliec vistas fileju starp divām pergamenta papīra lapām un izdauzi tās ar āmuriņu (vai smagu pannu), kamēr filejas kļūst ļoti, ļoti plānas, gandrīz caurredzamas. Ielej seklā bļodā pienu un ieber rīvmaizi lielā šķīvī. Iemērc fileju pienā un tad izviļā maizē, noņem pārpalikumus, lai paliktu plāna, vienmērīga kārtiņa.

Uzkarsē ¼ glāzes olīveļļas lielā pannā, kurā pietiktu vietas diviem gabaliņiem filejas. Cep no vienas puses apmēram 4 minūtes, līdz apakša kļuvusi brūna un kraukšķīga. Apmet otrādi un cep vēl 2 līdz 3 minūtes, kamēr otra puse kļuvusi brūna un kraukšķīga un, gaļai pieskaroties, tā ir stingra. Notīri pannu, ielej eļļu un tāpat cep atlikušo fileju.

Lēni apcepti ķiršu tomātiņi un arugula

2 glāzes ķiršu tomātiņu

2 ēdamkarotes extra-virgin olīveļļas, sadalītas divās daļās

Rupjā sāls

2 glāzes arugulas salātu

1 ēdamkarote augstākās kvalitātes balzametiķa

Uzsildi krāsni līdz 200 grādiem. Ieliec tomātiņus nelielā cepampannā, aplej ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un šķipsniņu sāls. Cep 45 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz tie saplaisā un kļūst ļoti saldi.

Aplej arugulu ar atlikušo eļļu, balzametiķi un šķipsnu sāls, pievieno tomātiņus. Liec uz šķīvja pa vienai cāļa filejai, pa virsu kārto arugulu, sekojot līdzi tam, lai katrā porcijā ir pietiekami daudz tomātiņu.

Avots 2 pēdējām receptēm: Gvinetas Paltrovas pavārgrāmata My Father`s Daughter (Grand Central Life & Style 2011).

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.